Lähde: MM-rallitähti hyppäämässä täysin uuteen pestiin – "En ole koskaan tehnyt sellaista"

Rallikonkari Dani Sordolta enteileviä sanoja kisamaalissa – "En tiedä, näettekö minua enää" 2:29
Dani Sordo vihjaili uransa päättymisellä jo kesäkuussa Sardiniassa sijoituttuaan kolmanneksi.

Dirtfish-sivusto uutisoi lähteisiinsä perustuen, että espanjalaiskuljettaja Dani Sordo on nousemassa ensi kaudeksi Hyundain MM-rallitiimin johtoryhmään.

Sordo, 41, on ollut Hyundain MM-ralliprojektissa kuljettajana mukana alusta asti eli vuodesta 2014. Vuonna 2003 ensimmäiseen MM-ralliinsa osallistunut Sordo on ajettujen MM-rallien määrällä (192) mitattuna kaikkien aikojen tilastossa kolmantena. Edellä ovat vain maanmies Carlos Sainz (196) ja Jari-Matti Latvala (211).

Hyundain tallipäällikkönä kauden 2023 alusta lähtien toiminut Cyril Abiteboul ei Dirtfishin mukaan olisi enää ensi kaudella täysimääräisesti mukana korealaisvalmistajan MM-ralliprojektissa. Abiteboul nimitettiin viime vuoden lopussa Hyundai Motorsportin puheenjohtajaksi, ja hänen uskotaan johtavan Hyundain liittymistä WEC-sarjaan vuonna 2026.

Tänä viikonloppuna ajettavassa Keski-Euroopan MM-rallissa paikan päällä oleva Sordo oli Dirtfishin mukaan aiemmin Soulissa tapaamassa Hyundain johtoa.

– En ole oikea ihminen puhumaan tästä. Tämä kysymys pitää esittää Cyrilille, Sordo sanoi ensi kauden toimenkuvaansa koskien.

– Cyril ei varmasti pysty tekemään kaikkea, koska hän ei voi hoitaa molempia projekteja samanaikaisesti. Hänellä on kokemusta rallista, mutta hän on syntynyt radalle. Hän rakastaa sitä. Mutta en tiedä. Jos teen jotain, teen sen yhdessä kaikkien kanssa, en vain yksinäni, koska en pystyisi johtamaan tällaista tiimiä. Mutta se, että toisin ihmiset yhteen, motivoisin heitä ja yrittäisin ohjata heitä työskentelemään samaan suuntaan... Katsotaan, mitä tapahtuu. En ole koskaan tehnyt sellaista.

Sordo on tiettävästi esittänyt Hyundaille toiveen viimeisestä MM-rallista ensi keväänä Portugalissa.

– Jos lopetan, haluaisin saada sellaisen kisan, josta voin sanoa, että se on viimeinen.

Tänä vuonna Sordo on ajanut Hyundailla kolme MM-rallia. Hän oli syyskuussa Kreikassa toinen, kesäkuussa Sardiniassa kolmas ja toukokuussa Portugalissa viides.

Lue myös:

    Uusimmat