Uusia kanteita P. Diddyä vastaan – yksi syyttäjistä väitetyllä tekohetkellä 16-vuotias

Musiikkimoguli Sean ”P. Diddy” Combsia vastaan on nostettu kuusi uutta kannetta. 

Musiikkimoguli Sean ”P. Diddy” Combsia, 54, vastaan nostettiin maanantaina 14. lokakuuta uusia kanteita raiskauksesta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta väkivallasta.

Ainakin kaksi naista ja neljä miestä nostivat kuusi kannetta New Yorkin liittovaltion tuomioistuimessa. Kanteiden tapahtumat sijoittuvat väitetysti vuosiin 1995–2021.

Nimettömät syytteet väittävät, että osa pahoinpitelyistä tapahtui Combsin juhlissa, joihin osallistui merkittäviä julkkiksia ja musiikkiartisteja. Yksi kanteen nostajista kertoi olleensa 16-vuotias osallistuessaan Hamptonsissa järjestettyihin juhliin vuonna 1998.

Combsin asianajajat kiistivät syytökset ja sanoivat BBC:lle antamassaan lausunnossa, että hän ei ole koskaan käynyt kenenkään, aikuisen tai alaikäisen, miehen tai naisen, kimppuun seksuaalisesti.

Kanteen nostajia edustava teksasilainen asianajaja Tony Buzbee sanoi edustavansa yli 100 ihmistä, jotka aikovat haastaa räppärin oikeuteen.

Buzbee sanoi, että osa väitetyistä uhreista on lapsia. Hän sanoi, että kanteet nostetaan sukupuoleen perustuvan väkivallan uhrien suojelua koskevan lain nojalla, joka antaa uhreille mahdollisuuden nostaa vanhempia kanteita.

Kanteet ovat viimeisimmät niistä yli tusinasta, joita Combsia vastaan on viime aikoina nostettu. Combs on kiistänyt kaikki häntä vastaan esitetyt siviili- ja rikosoikeudelliset syytteet.

Combsia vastaan on nostettu liittovaltion rikossyytteet kiristyksestä ja seksikaupasta. Tuomari määräsi viime viikolla alustavasti hänen oikeudenkäyntinsä alkavaksi 5. toukokuuta 2025.

Combsia on pidetty New Yorkin Brooklynissa sijaitsevassa Metropolitan Detention Centerissä 16. syyskuuta tapahtuneesta pidätyksestä lähtien. Hänen asianajajansa ovat vaatineet hänen vapauttamistaan oikeudenkäyntiin asti vedoten vankilan hirvittäviin olosuhteisiin.

New Yorkin liittovaltion tuomari hylkäsi heidän takuita koskevan pyyntönsä, koska Combsin pelätään karkaavan.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat