McLaren tyrmistyi: Max Verstappenin "apukuskin" tempaus vaikutti MM-taisteluun

Formula ykkösten sunnuntainen Singaporen gp toi McLarenille ja sen kärkikuljettajalle Lando Norrisille loistotuloksen, kun Norris ajoi voittoon kukistamalla Red Bullin Max Verstappenin. Samalla Verstappenin etumatka Norrisiin MM-pisteissä kaventui 52 pisteeseen.

Yksi piste jäi Norrisilta kuitenkin saamatta, kun kisassa viimeisenä ollut RB-tallin Daniel Ricciardo vei Norrisilta kisan nopeimman kierroksen. Kenties uransa viimeisen F1-kisan ajanut Ricciardo kävi varikolla vaihdattamassa uudet renkaat ja ajoi pohja-ajan viimeisellä kierroksellaan. 

Ricciardo ei pistettä saanut, sillä se annetaan nopeimmasta kierroksesta vain jos kuljettaja yltää muutenkin pisteille eli 10 parhaan joukkoon.

RB eli Racing Bulls -talli on Red Bullin sisartalli. McLarenin tallipäällikkö Andrea Stella vaati Singaporen kisan jälkeen kenties syvempää pohdintaa tallien läheisestä suhteesta, raportoi muun muassa Autosport.

– Tämä on tärkeä asia urheiluhengen kannalta. En tiedä faktoja, näin vain RB:n havittelevan nopeinta kierrosta ja sen saavan. Mutta kun puhutaan urheiluhengestä, tuollainen oli ehkä sopimatonta... Asiasta on keskusteltava, siitä että tallit toimivat täysin itsenäisellä tavalla. Tähän on tartuttava, Stella totesi Autosportin mukaan.

– Mutta (painotan), että en voi sanoa RB:n hakeneen nopeinta kierrosta auttaakseen Red Bullia. Tuollainen oli vain, miten sen nyt sanoisi, hieman erikoista. En odottanut tuollaista. Yllätyin siitä, että RB:n suurin tavoite Singaporessa oli saada kisan nopein kierros. No, meidän on tehtävä töitä, jotta tuo piste ei ratkaise tätä (mestaruutta), Stella pyöritteli vielä ja lisäsi olleensa iloinen, että Ricciardo sai vielä uratilastoihinsa yhden nopeimman kierroksen.

Pinnan menettänyt Norris ei asiaa sen kummemmin manaillut, vaan totesi Red Bullin ja RB:n toimineen "fiksusti" ja "loogisesti". Ricciardo sen sijaan vihjaisi, että hänen nimenomainen tehtävänsä oli auttaa Verstappenia MM-taistelussa.

– Viimeisten kierrosten aikana minulta kysyttiin, pystyisinkö ajamaan nopeimman kierroksen, joten ajattelin, että miksei. Jos Max voittaa [maailmanmestaruuden] pisteellä, niin minä juuri varmistin itselleni mukavan joululahjan, Ricciardo veisteli.

Red Bullin tallipomo Christian Horner puolestaan sanoi, että selittely asiassa kuuluu RB:lle. Red Bull oli toki itsekin miettinyt asiaa siinä mielessä, että harkitsi kutsuvansa kakkoskuski Sergio Perezin renkaiden vaihtoon napatakseen tuon nopeimman kierroksen Norrisilta. Näin kertoi Perez kisan jälkeen.

– En tiedä mitä siinä tapahtui. Luulen, että tallissa puhuttiin asiasta, mutta kun homma ratkesi niin emme tehneet mitään, Horner sanoi Autosportin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat