Lassi Etelätalo vitsaili uskomattomasta tilastostaan: "Eikö se ole hyvä?"

Kokenut keihäsmies Lassi Etelätalo otti jo neljättä kertaa urallaan viimeisen karsinnasta arvokisojen loppukilpailuun oikeuttavan paikan.

Etelätalo oli Pariisin olympialaisten keihäskarsinnan 12:s avauskierroksen tuloksellaan 82,91. Kovatasoisesta karsinnasta finaaliin etenivät myös muut suomalaismiehet, Toni Keränen (85,27) ja Oliver Helander (83,81).

Tätä ennen Etelätalo on ollut arvokisojen karsinnan 12:s EM-kisoissa 2014 sekä MM-kisoissa 2019 ja 2022. Kesäkuussa hän sijoittui Rooman EM-kisojen karsinnassa 11. sijalle.

– Eikö se ole hyvä? Ei siitä finaalissa huonommaksi pitäisi sijoitus mennä.

– Kun se tulos ekasta tuli, niin ajattelin, että tuo on varmaan aika lähellä sitä 12. sijaa, Etelätalo vitsaili erikoisesta saldostaan.

Lopussa Etelätalo joutui kuitenkin jännittämään, vaikka ei ollut täysin perillä tilanteestaan. Tuttu tv-kuvaajakaan ei osannut kertoa hänelle sijoitusta. Kun Liettuan Edis Matusevicius ei pystynyt parantamaan, jännitys purkautui.

– Siinä vaiheessa jännitti. Vähän pisti sydämen hakkaamaan, Etelätalo myönsi.

Keihäskarsinnan taso oli hurja. Peräti kahdeksan miestä heitti yli 85 metrin, heistä pisimmälle Intian hallitseva maailmanmestari Neeraj Chopra, jonka heitto kantoi 89,34. Lähelle pääsivät myös Granadan Anderson Peters (88,63) ja Saksan Julian Weber (87,76) – kaikki ensimmäisellään.

Etelätalolla ei ollut harhaluuloja torstain finaalin tulostasosta.

– Ainakin jos karsintaa katsoo, niin helvetin pitkälle pitää heittää, hän nauroi.

– Ei ole mikään ihme, jos kaikki mitalistit heittäisi 90 metriä. Se ei yllättäisi tuon perusteella.

Suomalaisilta vaadittaisiin melkoista venymistä mitalitaisteluun pääsemiseksi.

– Kyllähän se ihan, sanotaan, että ei nyt mitään ennakkosuosikkeja olla. Kyllä se tuli selväksi, että ne ovat muualta kuin Suomesta. Ei se ole mahdottomuus, että suomalainen mitalin ottaa. Kyllä me siitä lähdemme. Ei ehkä odoteta liikoja, niin se on helpompi sitten.

Juttua korjattu klo 15.11: Etelätalolle karsinnan 12. sija oli neljäs, ei viides. Kesäkuussa hän oli Rooman EM-kisoissa 11:s.

Lue myös:

    Uusimmat