Suomen keihäsmiehet kummastelivat olympiavoittajan olemusta

Keihäänheiton olympiakultaa Pariisissa napannut Pakistanin Arshad Nadeem oli aivan kuutamolla heittovireensä kanssa ennen kuin hurja lähes 93 metrin heitto halkaisi taivaan.

Viime vuoden MM-hopeamies Nadeem on kilpaillut erittäin säästeliäästi. Häneltä tiedettiin odottaa pitkiä kaaria, mutta finaalin alku ei näyttänyt lupaavalta.

– Nadeemin touhu näytti tuolla verryttelykentällä siltä, että mitähän siitä tulee. Ei tehnyt juuri mitään sielläkään, Lassi Etelätalo kummasteli kisan jälkeen.

– Sitten ensimmäiseen heittoon otti heti juoksun uusiksi ja johonkin 65:een tai mihin heittikään.

Seuraavalla pamahti uusi olympiaennätys 92,79.

– Vähän mietittiin, että onko jotain vammaa ekan jälkeen, ei taida olla kunnossa. Sitten seuraavalla heitolla pyörrettiin päämme, että on se kunnossa, Etelätalo nauroi.

Finaalin taso oli odotetun kova. Intian Neeraj Chopra jäi tällä kertaa hopealle 89,45 metrin heitolla ja Granadan Anderson Peters otti pronssia 88,54 metrin heitollaan.

Suomalaiset jäivät sijoille kahdeksan, yhdeksän ja kymmenen. Parhaana sijoittunut Etelätalo ylsi 84,58 metrin lukemiin. Hän tiesi odottaa hurjaa kisaa.

– Kyllä sen karsinnan jälkeen näki, että jos kaikki heittää tuolla samalla tasolla, ja kyllä me odotimme, että Nadeem on ysikympin mies tämän kisan jälkeen. Katsotaan vain, kuinka paljon yli, ja aika reilusti menikin.

– Kyllähän se nyt semmoinen tulos on, että mitäs se nyt menee maailmantilastossa, onko se nyt kaikkien aikojen viides. Ei niitä nyt ihan joka päivä heitellä, Etelätalo hämmästeli.

Lue myös: