Oliver Helander myhäili salaperäisenä

Oliver Helanderin tulos 83,81 ei pitkien kaarien keihäskarsinnassa herättänyt kummoisiakaan odotuksia Pariisin olympialaisten loppukilpailuun. Suomen ykkösheittäjä oli kuitenkin itse vakuuttunut.

Helander heitti tiistaiaamun ensimmäisessä karsintaryhmässä vain kerran, koska uskoi lähelle 84 metrin karsintarajaa kantaneen heiton riittävän loppukilpailuun.

Tulos riitti lopulta kymmenenteen sijaan. Peräti kahdeksan yli 85 metrin heittoa sisältäneestä karsinnasta finaaliin menivät myös Toni Keränen ennätyksellään 85,27 ja viimeisenä jatkoon päässyt Lassi Etelätalo tuloksella 82,91.

Helanderin kausi on alkukesän Rooman EM-pronssin jälkeen vaikeaa. Selkä on oireillut eivätkä heitot ole kantaneet. Valmistavassa kisassa Joensuussa parhaaksi jäi reilun 76 metrin heitto.

Raaseporilainen sanoi silti olleensa luottavainen omasta kunnostaan. Selkä on saatu Pariisissa hierottua kohtalaiseen heittokuntoon.

– Oli kyllä aika varma fiilis, kun lähdin kisaan tänään. Tiesin, että se tulee menemään hyvin, Helander myhäili.

– Semmoinen aika perus ok-heitto, ihan ok vauhti. Tuki otti vähän vastaan ja heitto lähti eteenpäin, niin se nyt riittää tuommoiseen tulokseen.

Otanta Helanderin olympiakunnosta jäi varsin pieneksi. Finaaliin suomalaiskolmikko lähtee joka tapauksessa altavastaajana, sillä kärki intialaisen Neeraj Chopran 89,34 metrin heiton johdolla menee kaukana. Lassi Etelätalo arvioi, että mitaliin vaaditaan tällä kertaa jopa 90 metrin heitto.

Helander sanoi, että karsinnassa jäi vielä tehoja varastoon.

– Tuntui kyllä hyvältä tänään. Tuntui, että olisi voinut lentää aika paljon pidemmällekin, Helander arvioi.

– Omasta mielestäni ei ollut ehkä niin paljon vauhtia. Se oli vähän sellainen varmistelu vielä. Sitten kun mennään heittämään pidemmälle, otetaan vähän lisää vauhtia.

Keihäsmiehet saattavat olla torstaina tutussa tilanteessa: kisat ovat lopuillaan ja Suomen mitalitili edelleen avaamatta.

– Ei minulla ole oikeastaan mitään paineita. Minulla on omat tavoitteeni. Tämä oli nyt eka tavoite. Tuntui sen verran hyvältä, että jos on samanlainen fiilis torstaina, niin kyllä minä uskon, että on ihan mahdollista tavoitella mitaleita, Helander ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat