Latva-artisokkasalaatti ja siiderikastike

Artisokkasalaatti
ArtisokkasalaattiMTV3
Julkaistu 16.05.2007 08:26(Päivitetty 28.05.2008 10:09)
  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 roomansalaatti (tai muu vihreä salaatti)
  • 60 g mantelilastuja
  • 2 dl kermaviiliä
  • 5 cl siiderietikkaa
  • tuoretta basilikaa
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • pippuria

Keitä latva-artisokkia suolavedessä noin 20 minuuttia. Valuta ja irrota latva-artisokasta kanta, lehdet ja parta, kunnes jäljellä on enää artisokanpohja. Kostuta pohjat sitruunalla. Paahda mantelilastut paistinpannulla. Sekoita kermaviiliin etikka ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tee annokset asettelemalla lautasille salaattia, artisokanpohjat ja kastike. Ripottele päälle mantelilastuja ja silputtua basilikaa.

Resepti: Nicolas Thieulon

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle