Lauri Markkasesta kova arvio – entiseltä pelikaverilta suuria sanoja

Lauri Markkasen entinen NBA-seuratoveri MTV Urheilulle: "Hän voi voittaa mestaruuden" 2:04
Lauri Markkasen entinen NBA-seuratoveri MTV Urheilulle: "Hän voi voittaa mestaruuden".

Lauri Markkanen aloitti NBA-uransa vuonna 2017 Chicago Bullsissa, jossa Paul Zipser pelasi toista kauttaan. Nykyisen joukkueensa Heidelbergin kanssa Suomessa leireillyt Zipser sanoo havainneensa Markkasen kyvyt heti. 

Hän ei ole sellainen kaveri, joka vain vaatii palloa palloa ja sanoo, että väistykään. Hän haluaa olla osa systyeemiä. Hän on näyttänyt sen nyt ja aiemmin urallaan, että jos systeemi toimii ja pelikaverit ajattelevat samoin, homma toimii.

Hän on loistava ja lahjakas pelaaja. Hänen heittotaitonsa on mahtava ja hän ajattelee hienosti pelistä. Hän voi hyvin voittaa mestaruuden. Hänellä hänellä on hyviä vuosia edessä.

Zipserin NBA-ura jä kahteen kauteen. Nykyisin hän pelaa saksalaisessa Heidelbergin joukkueessa, jonka päävalmentajana on suomalainen Daniel Jansson.

Zipser sanoo seuraavansa Markkasen tekemisiä ja olevansa ajoittain vielä yhteydessä suomalaistähteen.

Olemme yhä yhteydessä. En puhu vanhojen joukkuekavereiden kanssa viikottain, mutta olemme yhteydessä. Olen todella iloinen siitä, mitä hän on tehnyt suomalaiselle koripallolle. Suomen koripallo kehittyy jatkuvasti ja Laurin osuus on suuri siinä.

Markkanen teki hiljattain jättimäisen jatkosopimuksen Utah Jazzin kanssa. Sopimus tuo suomalaiselle 238 miljoonan dollarin tulot seuraavien viiden kauden aikana. Zipser näkee, että rahan lisäksi Markkasella on tähtäimessä myös menestys.

Olen iloinen hänen puolestaan. Raha on tietysti mukava asia, mutta uskon, että hän haluaa saavuttaa jotain suurta NBA:ssa.

MTV Urheilu tapasi Zipserin Lohjalla, jossa hän oli harjoitusleirillä Heidelbergin joukkueen kanssa. Katso alta Tulosruudun juttu aiheesta.

Koripallon Bundesliigan joukkue harjoitteli Lohjalla – päävalmentajana toimii suomalainen Daniel Jansson 2:09
Koripallon Bundesliigan joukkue harjoitteli Lohjalla – päävalmentajana toimii suomalainen Daniel Jansson.

Lue myös:

    Uusimmat