Legendaarinen Dr. Ruth on kuollut

Legendaarinen seksuaaliterapeutti Ruth Westheimer on kuollut.

Dr Ruthina tunnettu yhdysvaltalainen Ruth Westheimer kuoli 96-vuotiaana kotonaan New Yorkin Manhattanilla perheensä ympäröimänä, kertoo muun muassa brittilehti The Guardian.

Westheimer (alun perin Karola Ruth Siegel) oli saksanjuutalainen seksuaaliterapeutti, mediapersoonallisuus, näyttelijä, ääninäyttelijä ja kirjailija.

Hänen mediauransa alkoi 1980-luvulla radio-ohjelmasta Sexually Speaking, joka jatkui vuoteen 1990 asti.

Hän myös juonsi Lifetimen ja muiden kaapelikanavien ohjelmia vuodesta 1984 vuoteen 1993.

Westheimer kirjoitti noin 40 kirjaa seksistä ja seksuaalisuudesta.

Sotalapsena Sveitsissä

Ruth Westheimer syntyi Saksassa juutalaisperheen, joka lähetti hänet vuonna 1939 sotalapseksi Sveitsiin.

Vanhemmat katosivat sodassa, ja orvoksi jäänyt nuori nainen kävi sodan jälkeen lastenhoitajakoulun Israelissa ja sai vuonna 1951 paikan lastenkodin johtajana Pariisissa, jossa hän työn ohella opiskeli sosiologiaa.

1950-luvun puolivälissä hän muutti Yhdysvaltoihin, jossa hän väitteli tohtoriksi.

"Ei ole mitään hävettävää"

Westheimer kannusti avoimeen keskusteluun aiemmin tabuina pidetyistä seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Yksi hänen motoistaan oli, että "ei ole mitään hävettävää".

Westheimerin menestyksen avaimia olivat Guardianin mukaan hänen "kikattava äänensä" ja saksalainen aksenttinsa sekä 140 sentin pituutensa. Ne tekivät lehden mukaan hänestä epätodennäköisen ja -kuuloisen seksuaalisen lukutaidon opettajan.

Toisaalta hänen laaja tietämyksensä ja koulutuksensa yhdistettynä humoristiseen ja hyväksyvään tapaan suhtautua seksuaalisuuteen nostivat hänen paikallisen radio-ohjelmansa valtakunnalliseen valokeilaan 1980-luvun alussa.

Juttua korjattu 13.7.2024 kello 23.49. Ruth Westheimer oli 140 senttiä pitkä eikä 170-senttinen toisin kuin jutussa alun perin sanottiin.

Lue myös:

    Uusimmat