Leijona-ikonilta painava muistutus Patrik Laineesta

Montreal Canadiensin suomalaislaituri Patrik Laine koki ikävän vastoinkäymisen NHL:ssä, kun hän loukkasi polveaan harjoitusottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan.

Laine koki kovia, kun Maple Leafsin hyökkääjä Cedric Pare taklasi häntä Suomen aikaan sunnuntain vastaisena yönä pelatussa harjoituspelissä. Laineen polvi vääntyi niin, että hänet talutettiin pukukopin puolelle.

Canadiens ei ole jakanut sen tarkempia tietoja suomalaishyökkääjän tilanteesta. Canadiens ilmoitti vain, että suomalaishyökkääjä on loukkaantuneiden listalla.

Laine seurasi maanantaina Canadiensin harjoituksia vaihtopenkin puolelta – polvituen kanssa.

MTV Urheilun NHL-asiantuntija Lasse Kukkonen on erittäin harmissaan tapahtuneesta.

– Voi vain kuvitella, että mitä hän tuntee juuri nyt ja että mitä hän käy läpi. Toivon vain, että hän jaksaa painaa, koska oli upeaa seurata hänen kehonkieltään kauden alla. Tai kun heidän päävalmentajansa (Martin St. Louis) puhui siitä, miten innoissaan hän (Laine) oli hallille tullessa, kun hän näytti taas nauttivansa pelaamisesta, Kukkonen miettii.

Laineen edelliskausi oli pahasti rikkonainen NHL:ssä. Loukkaantumisten lisäksi hän hakeutui alkuvuodesta NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen (NHLPA) hoito-ohjelmaan henkisten vaikeuksien takia.

Laine vapautui ohjelmasta kesällä, minkä jälkeen hänet kaupattiin Columbus Blue Jacketsista Canadiensiin.

Laine toivoi ”uutta alkua”, minkä hän oli saamassa Montrealissa. Omalla urallaan Leijona-ikonien joukkoon noussut ja muun muassa NHL:ssä pelannut Kukkonen toivoo, että Laine palaa mahdollisimman pian takaisin kaukaloihin.

– Pitää muistaa, että hän on edelleen ihan poikkeuksellinen pelaaja, kun puhutaan jääkiekkotaidoista, Kukkonen painottaa.

– Kovasti koetellaan kyllä ”Patea” nyt. Toivottavasti hänellä on paljon tukea ympärillä, jotta hän pääsee ensimmäisen jakson yli kohti sitä hetkeä, kun ollaan jo lähellä pelikuntoon pääsyä, Kukkonen jatkaa.

Uusi NHL-kausi käynnistyy perjantaina, kun Buffalo Sabres ja New Jersey Devils kohtaavat Tshekin Prahassa. 

Lue myös:

    Uusimmat