SM-liigahyökkääjä Leijonien murheena – Suomelle myös loukkaantumishuolia

Tulosruutu: Leijonat hävisi Tshekille Prahassa

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat avasi omalta osaltaan Sveitsin EHT-turnauksen torstaina Tshekissä, missä se hävisi isäntäjoukkueelle 1–2. Tappio oli Suomelle jo kolmas perättäinen EHT-turneella.

Leijonat siirtyi avauserässä johtoon, kun Eemeli Suomi ja Aleksi Saarela karkasivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Suomi tarjoili ja Saarela heitti näyttävät kikat pöytään. 0–1-maalin syntyaika 7.03.

Tshekin tasoitus syntyi toisen erän alkuhetkillä (21.35), kun tällä kertaa isännät pääsivät ylivoimahyökkäykseen. David Tomasek veivasi kiekon näyttävästi nuottaan.

Tshekki karkasi johtoon kolmannessa erässä, kun Mikkelin Jukureiden hyökkääjä Ondrej Kovarcik pomputteli kiekon Harri Säterin selän taakse. Aika 49.27.

Jukurit-hyökkääjän Kovarcikin A-maajoukkueuran ensimmäinen osuma jäi kamppailun ratkaisuksi.

Tappion lisäksi Suomi sai Tshekki-pelissä loukkaantumishuolia, kun Arttu Ruotsalainen (HC Lugano) joutui jättämään pelin kesken.

Leijonat kohtaa lauantaina Ruotsin ja sunnuntaina Sveitsin. Molemmat pelit pelataan Zürichissä.