Lewis Hamiltonilta hyökkäys Max Verstappenia kohtaan: "Siksi hän on välttänyt seuraukset"

Max Verstappenin aiheuttama tilanne Yhdysvaltain GP:n taistelussa Lando Norrisia vastaan oli Lewis Hamiltonille jälleen yksi osoitus F1-sarjan sääntöjen puutteesta.

Verstappen suojeli maailmanmestaruudesta taistelevan kaksikon välisessä kamppailussa Austinin kisan kolmossijaansa sillä seurauksella, että ajatti sekä itsensä että McLarenin Lando Norrisin ulos radalta.

Norris, joka oli tilanteessa yrittämässä ohitusta, sai tilanteesta viiden sekunnin aikarangaistuksen saatuaan tuomariston mukaan pysyvää hyötyä palattuaan takaisin radalle. Verstappen sijoittui kisassa Norrisin edelle ja kasvatti MM-johtonsa 57 pisteeseen, kun kautta on jäljellä vielä viiden startin verran.

Formulasirkuksen saapuessa Meksikoon oli Verstappenin vanhalla kilpakumppanilla, Mercedeksen Lewis Hamiltonilla sanottavaa. Seitsenkertaisen mestarin mukaan F1-sarjan ohitussäännöt ovat aivan liian tulkinnanvaraiset.

Hamiltonin mukaan sarjan tuomarointia tulisi parantaa jokaisella osa-alueella.

– Se on aina ollut harmaa alue. Siksi hän on välttänyt seuraukset näin pitkään, Hamilton näpäytti Sky Sportsin mukaan.

– Heidän täytyy varmaankin tehdä joitain muutoksia. Toisaalta tuomaroinnissa on epäjohdonmukaisuuksia viikonlopusta toiseen, selvästi riippuen siitä, ketkä tuomarit ovat paikalla.

Hamiltonin mukaan ratkaisu oli pysyvä tuomaritiimi. Silloin esimerkiksi Verstappenin temppuilut vertautuisivat paremmin edellisiin vastaaviin tilanteisiin.

– Olen kokenut sen monta kertaa Maxin kanssa. Ei sinun pitäisi pystyä vain sinkoamaan autoa sisäpuolelta, sitten menemään ulos ja silti pitämään paikkasi, Hamilton kritisoi.

– Se on mielenkiintoista, että ihmiset puhuvat siitä nyt, koska sama tapahtui minulle vuonna 2021, hän viittasi kaksikon väliseen MM-taisteluun Brasiliassa kolme vuotta sitten.

Myös tuossa kisassa Verstappen nosti mutkassa jalan jarrulta ja ajatti Hamiltonin ohitustilanteessa pihalle.

Verstappen oli tutun happamana jouduttuaan kritiikin kohteeksi tarkoitusperistään.

– On aika vaikuttavaa, että ihmiset osaavat lukea ajatukseni, Red Bull -kuski tokaisi.

– Yritän aina saada mutkan ajettua. En halunnut etsiä mitään oikotietä. En edes tiedä, mitä minun pitäisi näille ihmisille vastata.

Lue myös:

    Uusimmat