Lievänä koronan sairastanut Aki Linnanahde kertoo oireistaan – muistuttaa ihmisiä: "Se ei ole kuitenkaan mikään flunssa"

Villa Hintikka 1:51
Aki Linnanahde avautui Marja Hintikalle isänsä kuolemasta.

Lievänä koronaviruksen sairastanut Aki Linnanahde korostaa sosiaalisessa mediassa, että tauti pitää ottaa vakavasti. Kuitenkin ilman turhaa pelon lietsontaa. 

Radio Novan aamujuontaja Aki Linnanahde kertoi helmikuun puolessa välissä hänen perheenjäsenensä sairastuneen koronavirukseen. Pian sen jälkeen myös Linnanahde sai positiivisen testituloksen koronatestistä, jonka vuoksi hän on ollut pari viikkoa eristyksissä.

Radiojuontaja kertoi muutama päivä sitten tuntevansa olonsa jo terveeksi.

– Huomaan olevani jo terve, kun alkoi tehdä olutta mieli. Sunnuntaina kokeilen tehdä pienen kävelylenkin, hän kirjoitti Instagram-päivityksessään.

Sunnuntaina Linnanahde pääsi vihdoin nauttimaan raittiista säästä. Hän julkaisi ulkoiluhetkestä kuvan Instagram-tilillään ja kertoi koronaoireistaan.

Mies sairastivtaudin lievänä, eikä hänellä noussut kuume, keuhkoissakaan ei ollut tuntemuksia.

– Omat oireeni olivat alusta asti lieviä. Jopa niin lieviä, että en meinannut tajuta niitä. Vasta selkä- ja jalkakipujen vuoksi valvottu yö sai tajuamaan, että pääkipu ja väsymys olivat niitä oireita. Nuo jalkakivut muuten tuntuivat samalta kuin lapsena kasvukivut. Muistan taas, miten kovia ne olivat.

– Ei liioin ripulia. Makuaistisikin säilyi. Mainittujen kipujen lisäksi oli vähän nuhaa ja yskää, hän jatkaa kirjoituksessaan.

– Toivon, että tämän perusteella kukaan ei vedä sitä johtopäätöstä, että koronavirus on vain flunssa. Mun kohdalla se tosiaan oli näin, mutta tiedän myös tästä samasta tartuntaryppäästä perheen ulkopuolelta perusterveen henkilön, joka joutui tehohoitoon. Samoin tiedän tapauksia, joissa ollaan todella kipeitä, vaikka ei sairaalaan asti tarvitse mennä.

Linnanahde suosittelee myös olemaan turhaan panikoimatta.

– Jonkun mielestä en saisi vieläkään olla ulkona. Sain läpi matkan kuulla, että kohta oireeni pahenevat jne. Moni suhtautuu tähän tosi kummallisesti ja jatkuvasti pahinta peläten. Ei sekään mitään auta. Riskiryhmiä täytyy suojella, mutta meidän perusterveiden täytyy myös pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä, luonnollisesti maskia käyttäen, käsiä pesten ja turhia kontakteja välttäen.

Lue myös:

    Uusimmat