Liigaviikko: 18-vuotiaan komeetan huippuotteet hämmästyttävät – "Miten voi olla jo noin hyvä?"

Liigaviikko: Pelicansin Daniel Nieminen, 18, pelaa väkevää läpimurtokautta – "Miten voi olla jo näin hyvä?" 3:03
Liigaviikko: Pelicansin Daniel Nieminen, 18, pelaa väkevää läpimurtokautta – "Miten voi olla jo näin hyvä?"

Pelicansin 18-vuotias Daniel Nieminen on ollut yksi alkusyksyn komeetoista SM-liigassa. MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi jakoi nuorelle puolustajalle tunnustusta Liigaviikko-ohjelmassa.

Vuonna 2006 syntynyt Nieminen murtautui jo heti alkukaudesta Pelicansin pelaavaan kokoonpanoon ja on tarrannut mahdollisuuteensa kaksin käsin. Nuorukainen on tehnyt kuudessa pelaamassaan ottelussa viisi (0+5) tehopistettä, mikä oikeuttaa Pelicansin sisäisessä pistepörssissä neljänteen sijaan.

Tehopisteidensä lisäksi Nieminen on loistanut pelin joka osa-alueella ja ollut yksi yskähdellen kautensa aloittaneen Pelicansin parhaimmista pelaajista.

MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi on ollut vaikuttunut nuoren puolustajalahjakkuuden esityksistä.

– Se on rohkeus, mikä näistä jätkistä huokuu. Hän on erittäin tyylikäs pelaaja ja jotenkin hänestä huokuu tuo vastuunotto. Hän iloitsee maaleista ja hänen tunteensa näkyvät tuolla jäällä. Kaikki nämä hienot muuvit, joita hän tekee, ne eivät ole sirkustemppuja. Ne ovat fiksuja peliä edistäviä ratkaisuja ja oivalluksia, Kivi kehuu Liigaviikko-ohjelmassa.

Varsinkin Niemisen monipuolisuus on pistänyt alkukauden aikana silmään. Wisehockeyn pelaajakaaviokin tukee näkemystä Niemisen monipuolisuudesta.

–Hän ja muutama muukin 18-vuotias pelaaja herättää sen kysymyksen, että miten näillä voi olla jo näin hyvä kokemuspankki pelin eri tilanteista? Täytyy sanoa, että juniorivalmentajat ovat tehneet hienoa työtä, että saavat tällaisen helmen liigajoukkueeseen, Kivi ylistää.

Katso Daniel Niemisen Wisehockey-pelaajakaavio ja Karri Kiven analyysit kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat