Nämä neljä joukkuetta nousivat esiin, kun Liigaviikko niputti alkukauden onnistujat – "Kovin painetila vuosikausiin"

Liigaviikko listasi alkukauden TOP4-joukkueet – "Aikamoinen jackpot" 5:43
Liigaviikko listasi alkukauden TOP4-joukkueet – "Aikamoinen jackpot".

HIFK porskuttaa sarjataulukon piikkipaikalla, kun jääkiekon SM-liigaa on takana noin neljännes. MTV:n Liigaviikko-ohjelma listasi alkukauden neljä onnistujaa.

Ville Peltosen neljäs kausi HIFK:n peräsimessä on alkanut suotuisasti. HIFK on kerännyt 17 ottelustaan komeat 37 pistettä ja johtaa sarjaa yhdeksän pisteen kaulalla ennen kolme ottelua vähemmän pelannutta Tapparaa.

Viime kaudella jo puolivälierissä ulos pullahtanut joukkue ja päävalmentaja Peltonen saivat kauden päätyttyä rajua kritiikkiä ja Peltosen jatko seurassa kyseenalaistettiin. Vaihtoon menivät kuitenkin toimitusjohtaja ja urheilujohtaja, kun Alexander Sneen ja Janne Pesonen korvasivat Markus Lindströmin ja Tobias Salmelaisen.

Liigaviikossa HIFK nostettiin alkukauden neljän onnistujan listalle. Asiantuntija Karri Kivi ihailee HIFK:n suorittamista kovassa paikassa.

Se oli kovin painetila vuosikausiin, mitä yksittäisellä joukkueella on ollut. Niin Ville Peltosella kuin joukkueella. Noin kylmäveristä, erinomaista peliä. Sarjakärki ihan ansaitusti. Onnistunut sellaisen yksinkertaisen pelin tulokseksi muuttamisessa. Bravo, IFK tähän mennessä, Kivi tuumii.

Mitkä ovat kolme muuta joukkuetta Liigaviikon listauksessa ja miten valinnat perustellaan? Katso pääkuvan paikalta olevalta videolta.

Huippuiskuun virittäytyneen Jori Lehterän johtama ykköskenttä on ollut HIFK:n alkukaudessa kaikki kaikessa. Lehterä johtaa pistepörssiä, Iiro Pakarinen maalipörssiä ja ketjun kolmas lenkki Kristian Vesalainen on pistepörssissä neljäntenä. Takana puolustuksessa Luke Martin on pakkien pörssissä kakkosena.

Tehonyrkin peliajat ovat odotetusti kohonneet korkeiksi. Martin on koko joukkueen peliaikakakkonen lähes 22 minuutin keskiarvolla. Pakarinen on pelannut hyökkääjistä eniten, noin 20,5 minuuttia peliä kohden. Kaukana takana eivät ole Lehterä ja Vesalainen.

Yhteen kentälliseen turvautuminen voi pidemmän päälle aiheuttaa ongelmia. Kausi on pitkä ja peliaikoja tulisi pystyä tasaamaan, näkee Kivi.

Varmaan kevättä kohden täytyy valmennuksen ruveta katsomaan, mitkä ne määrät ovat. Siinä tulee loukkaantumisriskit, ja iät ja ajat on ollut niin, että jos keväällä haluaa seitsemän matsin sarjoissa voittoja ottaa niin kyllä se neljän kentän rummutus on finaalijoukkueella ollut avainasemassa, Kivi tuumii.

He ei ole mitään kevytjalkaisia pelaajia ykkösessä. Tietysti, kun peli käy, he kyllä jaksavat. Mutta 80 peliä on paljon.

Koko Liigaviikko-ohjelman voit katsoa alta.

Miksi Ilves taapertaa? Liigaviikko ruotii Ilveksen esityksiä ja tarttuu viikon kuumimpiin puheenaiheisiin.

Lue myös:

    Uusimmat