Lindtman ripittää hallitusta eheytyshoidoista: "Rivit aivan sekaisin"

SDP:n puheenjohtajan mielestä hallitus vitkuttelee eheytyshoitoja koskevan kansalaisaloitteen käsittelyssä. Lindtman syyttää hidastelusta perussuomalaisia.

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman kritisoi hallituksen toimintaa eheytyshoitojen kieltämistä vaativan kansalaisaloitteen käsittelyn suhteen.

Patrick Tiaisen homoutta yritettiin "parantaa" testosteronilisällä ja demoneita karkottamalla 6:18
Katso myös: Patrick Tiaisen homoutta yritettiin "parantaa" testosteronilisällä ja demoneita karkottamalla.

Eduskunnan lakivaliokunnassa on parhaillaan käsittelyssä kansalaisaloite, jossa vaaditaan eheytyshoitojen kieltämistä lailla. 

Eheytyshoidoilla tarkoitetaan menetelmiä, joilla muun muassa pyritään muuttamaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvia heteroiksi.

Lindtman toteaa viestipalvelu X:ssä, että kansalaisaloite tulisi hyväksyä ja hallituksen pitäisi antaa lakiesitys vitkuttelematta tällä vaalikaudella.

– Eheytyshoidoissa ei tosiasiassa ole kyse "hoidosta". Kyse on henkisestä väkivallasta, jonka uhriksi aivan liian monet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat joutuneet.

– Väkivallasta, joka jättää jäljen ja traumatisoi. Kidutuksen uhrien kansainvälinen kuntoutusneuvosto on arvioinut, että eheytys täyttää kidutuksen tunnusmerkistön, Lindtman kirjoittaa.

Lindtman syyttää kansalaisaloitteen joutuneen "erikoisen viivyttelyn uhriksi eduskunnassa erityisesti perussuomalaisten toimesta."

– Näyttää pahasti siltä, että hallituksen rivit ovat aivan sekaisin ja se uhkaa vaarantaa asian etenemisen, Lindtman kritisoi.

Lue myös:

    Uusimmat