Kokoomusedustajat muuttivat mieltään eheytyshoitoja koskevasta kansalaisaloitteesta

Patrick Tiaisen homoutta yritettiin "parantaa" testosteronilisällä ja demoneita karkottamalla 6:18
Katso myös: Patrick Tiaisen homoutta yritettiin "parantaa" testosteronilisällä ja demoneita karkottamalla.

Kokoomuksen lakivaliokunnassa istuvat kansanedustajat ovat muuttaneet mieltään niin sanottuja eheytyshoitoja koskevasta kansalaisaloitteesta.

Eduskunnan lakivaliokunnassa on parhaillaan käsittelyssä kansalaisaloite, jossa vaaditaan eheytyshoitojen kieltämistä lailla. Eheytyshoidoilla tarkoitetaan menetelmiä, joilla muun muassa pyritään muuttamaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvia heteroiksi.

Aiemmin tällä viikolla Helsingin Sanomat uutisoi, että valiokunnan kokoomusedustajat olivat estämässä lakihankkeen etenemisen, vaikka kokoomus puolueena on kannattanut muutosta. 

Lehden mukaan valiokunta oli kansalaisaloitteen hyväksymisen sijaan vaatimassa selvityksen tekemistä asiasta.

Hallituskumppaneiden lausunnot muuttivat kannan

Perjantaina illalla valiokunnan kokoomusedustajat  Susanne Päivärinta, Aleksi Jäntti, Pihla Keto-Huovinen ja Mari Kaunistola lähettivät yhtä aikaa kukin oman tiedotteensa, jossa he kertoivat äänestävänsä kansalaisaloitteen puolesta.

Kansanedustajat perustelivat aiempaa kantaansa sillä, että heistä lakimuutos olisi edennyt oikeusministeriössä laadukkaimmin selvityksen kautta.

– Kokoomuksen tavoitteena on koko ajan ollut edistää eheytyshoitojen kieltoa parhaalla mahdollisella tavalla eli hylkäämällä kansalaisaloite ja käynnistämällä lain valmistelu tarvittavilla selvityksillä, sanoi esimerkiksi Aleksi Jäntti tiedotteessaan.

Kansanedustajat sanoivat kantansa muuttuneen sen jälkeen, kun kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten edustajat sanoivat Helsingin Sanomille, ettei tämä hallitus tule antamaan esitystä eheytyshoitojen kieltämisestä.

– Perussuomalaisten puheiden jälkeen en voi enää luottaa siihen, että perussuomalainen ministeri sitoutuisi eheytyshoitojen kiellon selvittämiseen tämän hallituskauden aikana, sanoiPihla Keto-Huovinen tiedotteessa.

Oikeusministeri on Leena Meri (ps).

Lakivaliokunnan puheenjohtaja Juho Eerola (ps.) on keskeyttänyt aloitteen käsittelyn toistaiseksi medialle tehtyjen nimettömien vuotojen vuoksi. Valiokunta kokoontuu seuraavan kerran ensi tiistaina, eikä asia ole kokouksen esityslistalla.

Lue myös:

    Uusimmat