10 annosta
- Ainekset:
- 800 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
- suolaa
- 2 tl mustapippuria
- 2 tl viherpippuria
- 2 tl rosepippuria
- 1 tl juustokuminaa
- Mätiperunasalaatti:
- 1 kg kypsää sikli tai bintje perunaa
- 1 prk cremefraichea
- 1 sitruunan mehu
- 2 hienonnttua sipulia
- 100 g siian mätiä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje:
Suolaa ja mausta 3x3 cm kokoisiksi suikaloidut lohifileet jä kääri tiukkaan kelmuun noin kolmeksi tunniksi. Avaa kelmu ja pyyhi suola tarkkaan pois. Paista nopeasti tulikuumalla panuulla noin 2-3 sekuntia per sivu. Viipaloi perunat ja sekoita muut ainekset ensin keskenään ja sitten perunoihin. Koristele esim. siian mädillä.