Luhtitalon polttamisesta syytetty ukrainalaismies mielentilatutkimukseen – kotimaan tapahtumat järkyttivät

Sohvan tuleen sytyttänyt mies vetosi siihen, ettei ymmärtänyt tekojensa seurauksia mielenterveysongelmiensa vuoksi.

Oulun käräjäoikeus on määrännyt toukokuussa tapahtuneesta luhtitalon polttamisesta syytetyn ukrainalaismiehen mielentilatutkimukseen. Mies kertoi oikeudelle, että hän sytytti tulipalon surmatakseen itsensä. Hän pyysi päästä tutkimukseen itse.

Mies kertoi oikeudelle toimittamassaan ennakkovastauksessa myös seuranneensa kotimaansa Ukrainan tapahtumia ja hänen mukaansa ne olivat vaikuttaneet hänen mielentilaansa. Miehen mukaan hänen ystäviään ja sukulaisiaan on kuollut sodassa.

Syyttäjän mukaan tuhoisa tulipalo oululaisasunnossa sai alkunsa siten, että mies oli kaatanut sohvaansa sytytysnestettä, kerännyt sohvan viereen useita pieniä kaasupulloja, maalia ja polttoainetta ja sytyttänyt sohvan tuleen tulitikuilla tai sytyttimellä. Mies itse poistui asunnosta parvekkeen kautta.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Tuli tuhosi useita luhtitalon asuntoja ja asetti ainakin 11 paikalla ollutta ihmistä vaaraan.

Koska syytetty on määrätty mielentilatutkimukseen, oikeus ottaa kantaa hänen syyllisyyteensä vasta tutkimuksen valmistuttua. Tutkimus kestää tyypillisesti korkeintaan kaksi kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat