- 1 kg maa-artisokkaa
- 1 sitruuna
- 1 ½ rkl voita
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl wasabia
- suolaa
- valkopippuria
Purista isoon kulhoon kokonainen sitruuna ja täytä kulho vedellä. Kuori maa-artisokat ja laita ne sitä mukaan sitruunaveteen. Sitruunavesi estää maa-artisokkia tummumasta kuorimisen jälkeen. Kun kaikki maa-artisokat on kuorittu, kaada sitruunavesi pois ja nosta maa-artisokat kattilaan. Keitä ne suolatussa keitinvedessä kypsiksi. Survo maa-artisokat ja yhdistä voi. Lisää kerma. Survo monitoimikoneessa, jos haluat pyreeseen mahdollisimman hienon koostumuksen. Mausta wasabilla, suolalla ja valkopippurilla. Paista vaalealihaisia esim. ahvenfileitä kylkeen.
Resepti: Nicolas Thieulon