On ihana tehdä kesän ensimmäinen mustikkapiirakka tuoreista mustikoista! Kermaviili antaa mukavasti pientä hapokkuutta tämän maistuvan tortun täytteeseen. Pohjan voi leipoa itse tai käyttää valmista kauramurotaikinaa.
Piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
- 125 g margariinia tai voita
- ¾ dl sokeria
- 1 kananmuna
- ½ dl erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 4 dl pikakaurahiutaleita
- Täyte:
- 3 dl mustikoita
- 2 dl kermaviiliä
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 tl vaniljasokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle mustikat. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy