Kesäiset piiraat täytetään sitruunarahkalla ja lakritsinpaloilla. Raikas sitruuna, makea mansikka ja rapea murotaikina sopivat loistavasti yhteen! Mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat, herukat tai muut marjat.
4 pyöreää pientä piirasvuokaa tai 1 iso piirasvuoka
- Piiraspohjat:
- 1 paketti Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
- Kypsälle pohjalle:
- noin 3 dl mansikka-, vadelma- tms. marjasurvosta
- Täytevaahto:
- 1 tölkki vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi)
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g lakritsia leikattuna pieniksi paloiksi
- Koristeeksi:
- mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja
- sitruunamelissan lehtiä
Jaa sulaneen taikinapaketin molemmat levyt kahtia eli saat näin pohjat 4:lle piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan.
Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 min (isoa piirasta noin 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja -rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella.
Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, kirsikoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
VINKKI: Voit käyttää täytevaahdon tilalla appelsiinijäätelöä, jonka maustat karkkirouheella. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista ja koristele tuorein marjoin ja yrtein.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy