Viikonvaihteessa juhlitaan kodeissa kautta maan mm. uusia ylioppilaita ja jo ammattiin valmistuneita nuoria. Kakku on omiaan kiitokseksi myös kaikille muille kevätlukukautensa päättäneille. Raikas mansikkahyytelökakku valmistuu jopa ilman uunia.
Raikas mansikkahyytelökakku
(10-12 palaa)
- 75 g margariinia
- 0,5 dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- 1,25 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
Vuokaan:
- margariinia
- korppujauhoja
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 2,5 dl vispautuvaa vanilliinikastiketta
- 0,6 l tuoreita tai 300 g pakastettuja mansikoita
- 2,5 dl maustamatonta jogurttia
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 sitruunan mehu
Koristeeksi:
- mansikoita
- vaniljatomusokeria
Mittaa margariini, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja nypi taikinaksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikinasta tasainen pohja margariinilla voidellun, korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa kypsäksi noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vispaa vanilliinikastike vaahdoksi. Lisää joukkoon haarukalla rouhitut mansikat, jogurtti, sokeri ja sitruunamehu. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita liivateliuos huolellisesti ja lisää täytteeseen. Levitä täyte vuokaan kakkupohjalle, peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.
Vinkki: Voit valmistaa kakkuun pohjan ilman uunia margariinista (75 g) ja digestive-kekseistä ( 8 kpl). Lisää mausteeksi 1 tl kanelia.
(MTV3 - STT)