- siikafile - avokado - karpaloita - verigreippi - puikulaperunoita - varsiselleri
Markus Maulavirran ja Mari Palon menu:
Graavisiikaa ja täytettyä avokadoa
1/2 siikafile avokado varsiselleri 1/2 verigreippi basilikaa tilliä ruohosipuli persilja 2 rkl sitruunamehua 2 ripausta karkeata suolaa
Sivele siikafile sitruunamehulla ja ripottele pinnalle suolaa. Pane jääkaappiin maustumaan 20 min:ksi. Pilko vihannekset, halkaise avokado ja poista kivi. Sekoita ainekset. Täytä koverrettu avokado seoksella.
Hiillostettua siikaa, puikulamuusia ja karpalokastiketta
1/2 siikafile 300 g puikulaperunoita 1/2 dl kermaa 50 g voita 1 dl karpaloita 1/2 prk smetanaa suolaa pippuria 1 rkl sokeria
Hiillostettu siika
Kuumenna valurautapannu kuumaksi, ripottele pannulle suolaa. Aseta kala pannulle nahkapuoli alaspäin ja anna paistua 1-2 min. Käännä kala ja anna paistua hetki.
Puikulamuusi
Keitä perunat kypsiksi ja survo. Mausta voilla ja kermalla.
Karpalokastike
Kiehauta karpaloita tilkassa vettä, lisää kuohukerma ja sokeri. Soseuta tehosekoittimella. Lisää joukkoon suolaa ja pippuria.
Tarjoa siika muusin ja kastikkeen kanssa.
Avokadodippi
1/2 avokado 1 rkl sitruunamehua pippuria suolaa
Soseuta avokado tahnaksi ja mausta.
Karpaloita kinuskikastikkeella
2 dl karpaloita 2 dl kermaa 1 dl sokeria
Keitä kerma ja sokeri sakeaksi kastikkeeksi. Kaada valmis kastike karpaloiden päälle. Tarjoile.
Greippiä viinivaahtokastikkeella
greippi 3 keltuaista 1 dl valkoviiniä 100 g sokeria
Sekoita ainekset keskenään ja saosta hellalla kypsäksi koko ajan vispaten. Kaada seos greippilohkojen päälle.