- pekonia - fazerin sininen - tummaa leipää - HK:n sininen - jokunen tomaatti - raparperia
Jyrki Sukulan ja Martti Servon kassi:
Makkarasalaatti
50 g hk sininen 3 tomaattia 6 basilikan lehteä
kastike:
1 pieni tomaatti 1 rkl öljyä 1 tl sitruunanmehua mustapippuria
Leikkaa makkara ja tomaatti ohuiksi viipaleiksi ja lado vuorotellen lautaselle basilikan lehtien kanssa. Hienonna tomaatti sauvasekoittimella. liää muut ainekset joukkoon ja kaada ohuena nauhana salaatin päälle.
Makkarakeitto
50 g hk sinistä 1 peruna 1/4 sipuli 1 laakerinlehti 1 tl maustepippureita 1 tl suolaa 1/2 l vettä 1/2 dl hienonnettua persiljaa
Pilko ainekset peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Laita kattilaan vihannekset, maustte ja vesi anna kiehua noin 5 minuuttia ja lisää makkara. Anna hautua hetki mutta älä keitä enää.
Uunimakkaravarras
50 g hk sinistä 10 g emmental juustoraastetta 4 siivua ruisleipää 50 g pekonia
Viipaloi makkara peukalonpaksuisiksi viipaleiksi ja pujota bambutikkuun, paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Suikaloi pekoni ja käristä pannulla, lisää ruisleipä viipaleet ja paista pekonin rasvassa.
Raparperipiirakka ja suklaakastike
3 rkl vehnäjauhoja 1 rkl sokeria 1 rkl voita
1 dl viipaloitua raparperiä 2 tl sokeria
2 rkl smetanaa 1 munankeltuainen 1 tl sokeria 1/2 vaniljatangon siemenet
Nypi ainekset sekaisin ja painele pieneen piirakkavuokaan. Laita päälle ouhiksi leikatut raparperiviipaleet, ja ripottele pinnalle runsaasti rokeria. Sekoita munankeltuainen smetanaan ja lisää sokeri ja vaniljansiemenet, levitä raparperin päälle. Paista 12-15 minuuttia 200 asteessa.
Suklaakastike
2 rkl kermaa 1/2 dl suklaata
Sulata suklaa kermaan ja keitä hetki, tarjoile raparperipiirakan kanssa.