Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Käytätkö jo ruoanlaitossa? Henri Alén ylistää: "Yksi hienoimpia kasviksia"

0:40img
KATSO MYÖS VIDEO: Henri Alén pilkkoo porkkanat yllättävällä tavalla – oletko kokeillut?
Julkaistu 10.02.2024 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén antoi Huomenta Suomessa arkiruokavinkkejään. Samalla hän ihmetteli suomalaisten suhtautumista yhteen mahtavaan kasvikseen.

Huomenta Suomessa sunnuntaina 4.2. vieraillut kokki Henri Alén paljasti lähetyksessä yhden suosikkiarkiruoistaan ja jakoi myös sen ohjeen katsojille. 

Lue myös: Henri Alénin mahtava tonnikalasalaatti: "Edullinen, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään"

Alén ihmettelee: Miksi suomalaiset vihaavat selleriä?

Henri Alénin rakastaman tonnikalasalaatin pohjana käytetään kokin mukaan "italialaisten pyhää kolminaisuutta".

– Italialaisen keittiön peruskulmakivi, aina mistä kaikki oikeastaan lähtee, on sipuli, varsiselleri ja porkkana. Jos ne kypsennetään, sitä kutsutaan soffritoksi eli kastikepohjaksi, Alén kertoi lähetyksessä.

Kokki kertoo huomanneensa, että suomalaiset kuitenkin jostain syystä usein vihaavat selleriä. Alénin mukaan pelko selleriä kohtaan on kuitenkin turhaa, jos kasvista käytetään oikein.

– Selleri on yksi hienoimpia kasviksia, kunhan sitä ei käytä liikaa. Se on enemmän mauste, yrttimauste. Se ei ole sellainen, että leikkaan pelkkää selleriä kilon. Sitä pitää käyttää sopivasti.

Lue myös: Henri Alén pilkkoo porkkanat hämmentävällä tavalla

Katso myös: Henri Alén paljasti suosikkiarkiruokansa ohjeen Huomenta Suomessa

8:45img

Näin Henri Alénin tonnikalasalaatti valmistuu.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka