Max Verstappen vihjasi lähtevänsä F1:stä – pettyi kohuratkaisuun

Max Verstappen sanoi Singaporen GP-kisan jälkeen, että hänen kuohuttanut rangaistuksensa lehdistötilaisuudessa kiroilusta on saanut hänet mietteliääksi Formula 1:ssä jatkamisesta.

26-vuotias hollantilainen on usein sanonut, ettei häntä varsinaisesti motivoi pitkän F1-uran tekeminen tai kaikkien mahdollisten ennätysten rikkominen. Verstappenilla on sen sijaan muitakin asioita, joita hän haluaa saavuttaa moottoriurheilussa.

Nyt Verstappenin käytöksestä lehdistötilaisuuksissa ja sen tuomasta rangaistuksesta nousi Singaporen GP:n aikana niin suuri puheenaihe, että Verstappen ilmoitti kärsivällisyytensä olevan lopussa.

– Tällaiset asiat ratkaisevat varmasti myös minun tulevaisuuteni, kun ei voi olla oma itsensä tai joutuu käsittelemään tällaisia typeriä asioita, hän sanoi BBC Sportin mukaan.

– Nyt olen urallani siinä vaiheessa, että ei halua olla tekemisissä tällaisten asioiden kanssa koko ajan. Se on todella uuvuttavaa. Se ei ole tapa, joka saisi minut jatkamaan lajin parissa. Se on varma.

Perjantaina Verstappen määrättiin suorittamaan yhdyskuntapalvelua. Rangaistus tuli siitä, että hän kiroili kuvaillessaan autonsa suorituskykyä edellisessä osakilpailussa Bakussa.

Kolminkertainen maailmanmestari protestoi rangaistusta vastaan antamalla vain lyhyitä vastauksia lehdistötilaisuudessa lauantaina ja sunnuntaina, ennen kuin hän puhui avoimemmin toimittajille huoneen ulkopuolella. Verstappen kutsui rangaistusta "naurettavaksi" ja sai tukea Lando Norrisilta ja Lewis Hamiltonilta.

– Jos et voi todella olla oma itsesi täysillä, silloin on parempi olla puhumatta, Verstappen sanoi sijoituttuaan Singaporen GP-kisassa toiseksi Norrisin jälkeen.

– Mutta sitä ei kukaan halua, koska silloin sinusta tulee robotti, eikä urheilussa pitäisi toimia niin. Sinun pitäisi pystyä näyttämään tunteita omalla tavallasi. Siitä kilpaurheilussa on kyse. Oli laji mikä tahansa.

Lue myös:

    Uusimmat