Päättyikö yksi komea F1-ura Singaporessa? Liikuttunut konkarikuski lausui paljonpuhuvat sanat – "Tämä voi olla tässä"

F1:ssä ajavan RB-tallin konkarikuljettajan Daniel Ricciardon tulevaisuuden yllä on ollut paljon kysymysmerkkejä viime aikoina. Singaporen GP saattoi hyvinkin jäädä Ricciardon F1-uran viimeiseksi.

35-vuotiaan Ricciardon kausi ei ole sujunut odotetusti ja viime viikkoina aussikonkari on löytänyt itsensä potkuhuhujen keskeltä. Kehnot esitykset saivat jatkoa Singaporessa, kun Ricciardo ajoi ruutulipulle sijalla 18.

Kisan jälkeen Ricciardo vietti hyvän tovin autossaan ennen kuin nousi sieltä pois.

Media-aitaukseen saapui tunteellinen, mutta rauhallinen Ricciardo, joka antoi rivien välistä ymmärtää, että F1-ura saattoi hyvinkin päättyä siihen.

– Paljon on tunteita pinnassa, koska olen tietoinen siitä, että tämä voi olla tässä ja olin myös hyvin uupunut kisan jälkeen. Väsymyksen ja monien eri tunteiden tulva. Ohjaamo on paikka, joka on tullut minulle hyvin tutuksi. Halusin vain pienen hetken, Ricciardo sanoo F1:n haastattelussa kyyneleitään pidätellen.

Ricciardo jatkoi vihjailuaan Sky Sportsin haastattelussa.

– Sanotaan näin, ettei satumaista loppua ei tullut, mutta olen ylpeä näistä 13 vuodesta. Kuljettajat eivät yleensä perusta päivän kuljettaja -tittelistä, mutta olen siitä kiitollinen. Tänä yhtenä päivänä se merkitsee jotain, Ricciardo sanoo.

– Olen valmistautunut siihen, että tämä voi olla tässä. Sanotaan näin, että olen sinut asian kanssa.

Viitteitä Ricciardon F1-uran päättymisestä näkyi kisan jälkeen myös varikkoalueella. ESPN:n F1-toimittaja Nate Saunders julkaisi X-tilillään kuvan RB-tallin edustalla olleiden ihmisten muodostamasta kunniakujasta.

– Vieraat muodostivat kunniakujan Daniel Ricciardolle, kun hän saapui takaisin. Sitä ei ole vahvistettu, oliko tämä hänen viimeinen kisansa, mutta kaikki viittaa siihen. Jos niin on, hän poistuu kisan nopein kierros taskussaan, Saunders kirjoittaa.

RB talli ei ole vielä tiedottanut Ricciardon tilanteesta mitään. Australialaiskuskin korvaajaksi on huhuttu Liam Lawsonia.

Ricciardo on startannut F1-urallaan 257 osakilpailuun. Osakilpailuvoittoja hänellä on kahdeksan ja palkintokorokesijoja 32.

F1-kausi jatkuu tasan neljän viikon päästä Austinissa.

Lue myös:

    Uusimmat