Red Bull -pomolta suora mielipide F1-kisan kohutilanteeseen, Kimi Räikkönenkin mainittiin – "Kaikki tietävät säännöt"

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner oli tuomariston kanssa samoilla linjoilla McLarenin Lando Norrisin saamasta rangaistuksesta.

Yhdeksi USA:n F1-osakilpailun suurimmaksi puheenaiheeksi nousi Lando Norrisin saama rangaistus. Norris ja Verstappen ajautuivat ratarajojen ulkopuolelle taisteltuaan kisan loppuhetkillä kolmossijasta.

Norris koki tulleensa ajatetuksi ulos, joten hän ei hidastanut vauhtiaan, vaan paineli Verstappenin ohi. Muutamaa kierrosta myöhemmin tuomaristo lätkäisi tilanteesta viiden sekunnin aikarangaistuksen McLaren-tähdelle.

Rangaistus jakoi mielipiteitä F1-väen keskuudessa. Norris katsoi Verstappeninkin hyötyneen ajautumisesta ratarajojen ulkopuolella ja McLarenin tallipomo Andrea Stella oli luonnollisesti tähtikuskinsa kanssa samoille linjoilla.

Myös Mercedes-pomo Toto Wolff antoi näkemyksensä tilanteesta. Wolff käytti esimerkkinä George Russellin kisassa saamaa rangaistusta, kun Russell pakotti Valtteri Bottaksen ratarajojen ulkopuolelle.

– Verstappen ei saanut rangaistusta ja Lando sai rangaistuksen siitä, että hänet ajatettiin ulos radalta ja teki siellä ohituksen. Minusta se on hieman puolueellista tuomarointia, Wolff sanoo Motorsportille.

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mielestä Norrisin rangaistus oli oikea tuomio.

– Kaikki kuljettajat tietävät säännöt. Ohitus tehtiin ratarajojen ulkopuolella. Mekin olemme saaneet siitä osansa täällä vuonna 2018 Kimiä (Räikkönen) vastaan. Meille oli kristallinkirkasta, että ohitus tehtiin ratarajojen ulkopuolella, joten hänen olisi pitänyt antaa sijoitus takaisin. Hän ei tehnyt niin, joten hän sai rangaistuksen, Horner toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat