Lando Norris sai dramaattisen viime hetken rangaistuksen – brittikuski kyseenalaisti Max Verstappenin tempun: "Hänkin hyötyi"

McLarenin tähtikuljettaja Lando Norris kommentoi USA:n GP:n loppuhetkillä saatua rangaistustaan tyynesti, mutta napakasti.

Norris ja Max Verstappen taistelivat kisan loppukierroksilla kiivaasti kolmossijasta. Norris haki pitkään ohitusta ja pääsikin muutamaa kierrosta ennen maalia Verstappenin rinnalle. Hollantilainen työnsi kuitenkin kilpakumppaninsa pitkäksi, mutta Norris ei nostanut kaasujalkaansa, vaan ajoi takaisin rataviivojen sisäpuolelle Verstappenin edelle.

Tuomaristo katsoi Norrisin ohittaneen Verstappenin sääntöjenvastaisesti ratarajojen ulkopuolelta, joten McLaren-tähdelle lätkäistiin viiden sekunnin aikarangaistus, joka pudotti Norrisin neljänneksi.

Norris ei täysin sulattanut tuomariston päätöstä, koska myös Verstappen ajautui ohitustilanteessa ratarajojen ulkopuolelle.

– Minä yritin. Hänkin meni ulos radalta. Jos hän meni ulos radalta, niin selvästikin hän ajoi mutkaan liian lujaa ja hänkin hyötyi siitä, mitä hän teki. Minä en tee sääntöjä, joten…, Norris sanoi Sky Sportsille.

– He miettivät päätöstä useamman kierroksen ajan, joten selvästikään se ei ollut helppo päätös. Muuten se olisi tullut nopeammin.

Lue myös:

    Uusimmat