Meidän remppa -pariskunta pelkää romahduttavansa tai polttavansa koko talon – näin käy kivijalan poraamisessa

Meidän remppa -pariskunta Iiris ja Jere pelkäävät romahduttavansa tai sytyttävänsä tuleen kivijalan poraamisella koko talon 0:27
Katso videolta, miten kivijalan poraaminen pariskunnalta sujuu.

Uudessa Meidän remppa -ohjelmassa tavikset laittavat unelmiensa kotia uuteen uskoon. Yksi pariskunta, Jere ja Iiris, pääsee vihdoin tekemään 100 vuotta vanhaan hirsitaloonsa jotakin uutta, mikä herättää kuitenkin aluksi pelkoa. 

Iiris ja Jere muuttivat Helsingin Kallion sykkeestä Mäntsälään keskelle maaseutua. He remontoivat perinnerakentamisen keinoin Meidän remppa -ohjelmassa 100-vuotiasta hirsitaloaan, jossa on 60 neliötä. 

– Käytetään niitä materiaaleja, mitä on ennenkin käytetty. Kun on sata vuotta sitten rakennettu talo, joka on edelleen hyvässä kunnossa, niin rakennetaan sata vuotta vanhoilla tai niiden kaltaisilla materiaaleilla, Jere selventää sarjan toisessa jaksossa parin remontointifilosofiaa. 

Tähän mennessä Jere ja Iiris ovat vain purkaneet vanhaa taloaan, mutta toisessa jaksossa he pääsevät vihdoin tekemään jotakin uutta. 

– Tänään meidän on tarkoitus porata tuohon kivijalkaan lisää tuuletusaukkoja, niin koko talo pysyy ilmavana, Iiris kertoo. 

– On sellainen fiilis, ettei alapohja tuuletu nyt kunnolla, niin siihen tarvitsisi lisää ilmanvaihtoaukkoja, Jere jatkaa. 

Ennen poraamiseen ryhtymistä kaksikko pohtii, mitä tapahtuu, jos poran takana onkin iso kivi. 

– En tiedä. Sitten se joko menee siitä läpi tai ei mene, Jere toteaa. 

Erityisesti Iiris pelkää, että jo valmiiksi halkeilleen kivijalan poraaminen romahduttaa koko talon. Myös poraamisesta aiheutuvat kipinät voivat koitua kohtaloksi. 

– Pahinta olisi, jos sytyttäisimme koko talon tuleen, Iiris sanoo. 

Ohjelmassa ovat mukana myös Susanna Raaseporista, Niko ja Kalev Helsingistä sekä Matti ja Claudia Loviisasta.

Katso videolta, miten kivijalan poraaminen pariskunnalta sujuu. 

Meidän remppa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa 12. syyskuuta alkaen torstaisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat