Nikon ja Kalevin Meidän remppa -projektin aikana elämään saapui suuri suru: "Olin henkisesti ja fyysisesti aivan loppu"

Meidän remppa -ohjelman Niko ja Kalev antavat remontointivinkkejä taviksille 2:58
Katso videolta, mitä vinkkejä Niko ja Kalev antavat saman remontointikokemuksen omaaville ihmisille.

Meidän remppa -ohjelmassa neljä perhekuntaa remontoi arjen keskellä unelmiensa kotia. Yhdet seurattavista ihmisistä ovat Niko ja Kalev, joiden remontti laajeni alkuperäisestä suunnitelmasta. Lisäksi Nikon kohtasi äkillinen menetys.

Niko ja Kalev remontoivat Helsingissä sijaitsevaa paritalon puolikastaan Meidän remppa -ohjelmassa. Pari päätyi mukaan ohjelmaan, kun Niko laittoi pariskunnan remontista kuvia Instagramiin ja sitä kautta heihin otettiin yhteyttä.

– Mietimme mukaan lähtemistä viikon verran. Piti miettiä, pärjäämmekö, riittävätkö meillä rahat ja aika. Olisi ollut aika huono juttu, jos lopussa olisi pitänyt esitellä kesken olevaa kämppää, Kalev kertoi MTV Uutisille. 

Kaksikko on haaveillut jo nelisen vuotta isommasta kodista, missä he voivat kestitä niin ystäviä kuin perheenjäseniä. Aiemmassa kodissa oli vain yksi vierashuone, mikä oli liian vähän. 

– On mukavampi, jos mahtuu enemmän porukkaa ja saa jäädä yökyläänkin, Kalev kertoi. 

Niko ja Kalev ovat pintaremontoineet edellisen kotinsa, joten siltä osin remontointi oli tuttua. Uusi koti oli kuitenkin aiempaa isompi projekti.

– Edelliset projektit on sujuneet hyvin. Sanotaan näin, että virheistä oppineena. Tuli kiire, ettei tajuttu mitä pitää tehdä missäkin järjestyksessä, niin oli pakko kutsua ammattiapua, Niko kertoi pariskunnan aiemmista remonteista. 

”Hierojakin kysyi, miten pystyn enää liikkumaan”

Parilla oli budjetti sekä omista että lainarahoista. Se kuitenkin lähes tuplaantui. 

– Se oli joko huonosti laskettu tai meille tuli myös vastaan hommia, joita ei ollut siihen aluksi laskettu. Suunnitelmissa oli, että tehdään vähän isompi pintaremontti ja uusitaan märkätilat ja lämmitysjärjestelmä, mutta kun lähdimme avaamaan seiniä, niin selvisi, että kaikki seinäpinnat ja -villat on uusittava ja laitettava uusi katto, Kalev kertoi.

Suurin haaste olikin juuri remontin laajeneminen. Lisäksi Nikon isä menehtyi äkillisesti projektin aikana. 

– Olin henkisesti ja fyysisesti aivan loppu. Hierojakin kysyi, että miten pystyn enää liikkumaan, kun olen niin jumissa. Isän poismeno veti minut muutamaksi viikoksi pois pelistä, Niko kertoi. 

Kalev kuvailee remonttiprojektia kolmella sanalla. 

– Kamala, kamala, kamala, Kalev kertoi nauraen. 

– Eikä! Kaikki meni suht hyvin. Remontoimme töiden jälkeen ja viikonloppuisin. Kavereita oli onneksi auttamassa, kiitos heille ihan suunnattomasti. Yksikin käsipari tekee valtavasti lisää. Olimme todella väsyneitä, Niko kertoi.

– Remontoinnista tulee helposti oravanpyörä. Yksi sunnuntai vain päätimme, että tänään ei tarvitse tehdä muuta kuin katsella telkkaria. Takaraivossa oli kuitenkin koko ajan tykytys, että täytyisi jotakin tehdä. Sitten asentelimme pimennysverhoja, Niko jatkoi huvittuneena. 

Kaksikon remontti kesti noin yhdeksän kuukautta suunnitellun neljän kuukauden sijaan.

Yhteisenä harrastuksena matkustaminen

Niko ja Kalev ovat olleet yhdessä 14 vuotta ja heidän makunsa kohtaavat, joten kompromisseja ei tarvinnut tehdä esimerkiksi materiaalivalinnoissa. 

Kalanruotoparkettiin heidän osaamisensa ei taipunut, joten sen asentamiseen käytettiin ammattilaista. 

– Ammattilainenkin teki sitä viikon. Emme olisi pystyneet siihen itse, Kalev kertoi. 

Pariskunta ei tekisi mitään toisin, vaikkakin oman talon suunnittelu ja rakentaminen oli alun perin mielessä. 

– Olen piirtänyt muutamia taloja, minkälainen se voisi olla, mutta uuden rakentamiseen eivät olisi rahat riittäneet. Siihen emme olisi saaneet myöskään rahoitusta. Toiveena oli omakotitalo, mutta nyt meillä on paritalo, Kalev kertoi. 

Viimeisen vuoden aikana Kalevilla ei ole juuri harrastuksia ollut, sillä työ ja remontointiprojekti on vienyt kaiken ajan. Hän työskentelee aluemyyntipäällikkönä ja Niko on koulutukseltaan ravintolakokki, mutta työskentelee nykyisin rakennusalalla myyntityössä. Niko aloitti parisen vuotta sitten viulunsoiton.

Yhteisenä harrastuksena pariskunnalla on matkustaminen. Erityisesti mieleen on jäänyt Balin reissu, jolloin heidän molempien puhelimet varastettiin. Nikon puhelin lähti voron matkaan neljäntenä matkapäivänä. 

– Ajattelin, että nyt en ainakaan voi ottaa kantaa enää työasioihin. Kalevilla lähti neljänneksi viimeisenä päivänä, Niko kertoi. 

– Onneksi oli kaksi kaveria mukana, joilla oli puhelimet. Pärjäsimme, mutta minulta varastettiin myös pankkikortti, ja sen avaaminen oli mahdottomuus ilman puhelintunnistautumista. Myös reissukuvia katosi, kun osa ei ollut ehtinyt tallentua pilveen, Kalev muisteli. 

Meidän remppa -ohjelmassa ovat mukana myös Susanna Raaseporista, Iiris ja Jere Mäntsälästä sekä Matti ja Claudia Loviisasta.

Katso videolta, mitä vinkkejä Niko ja Kalev antavat saman remontointikokemuksen omaaville ihmisille. 

Meidän remppa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa torstaisin kello 20.

Lue myös:

    Uusimmat