Meidän remppa -sarjan Niko Roschier on paitsi remonttiasiantuntija, myös purjehtija: "Olen kilpaillut aktiivisesti 15 vuotta"

Meidän remppa -seurantarealityn asiantuntija Niko Roschierin kolme vinkkiä remontoijille 3:05
Katso videolta, mitkä kolme tärkeää vinkkiä Niko Rochier antaa remontoijille.

Meidän remppa -seurantareality päästää katsojat kurkistamaan neljän pariskunnan remonttiprojekteihin. Sarjan asiantuntija Niko Rochier on itsekin remontoinut omia kotejaan, mutta nykyisin vapaa-aika kuluu kesäisin vesillä purjehduksen parissa. 

Niko Roschier toimii uudessa Meidän remppa -ohjelmassa asiantuntijana ja henkisenä tukena remontoijille.

– Paljolti se menee niin, että heiltä saattaa tulla paljon kysymyksiä, joihin he kyllä tietävät usein vastauksen, mutta kaipaavat varmistusta, Roschier kertoi MTV Uutisille. 

Seurantarealityssä päästään näkemään neljän kiinnostavan kohteen ja remontoijan yhteinen matka alusta loppuun, kun he pääsevät itse taltioimaan tekemistään ja kertomaan kokemuksistaan.

Roschier on rakennusalan yrittäjä viisi vuotta sitten perustamassaan yrityksessä ja on remontoinut itsekin omia kotejaan. Hän on ollut rakennusalalla pienestä saakka, sillä lapsuudenperheessä on ollut eri tyylisiä rakennusalan yrityksiä. Myös digitaalinen markkinointi on tullut matkan varrella tutuksi. 

Vähäinen vapaa-aika kuluu Roschierilla enimmäkseen vaimon ja kahden lapsen kanssa puuhaillen sekä viettäen aikaa mökillä ja lasten harrastusten parissa. Golfkentällä hän yrittää käydä aina, kun ehtii, ja kesäisin kuvioihin astuu myös kilpapurjehdus. 

– Olen kilpaillut aktiivisesti noin 15 vuotta aktiivisesti erilaisissa veneluokissa. Tällä hetkellä purjehdin klassikkovenettä nimeltään kasi. Ne ovat tällaisia vanhoja puuveneitä, jotka on monet 1930-luvulla rakennettu. Purjehdimme seitsemän hengen miehistöllä. Perheen kanssa harrastamme myös lomapurjehtimisesta. 

Mieleenpainuvia kisoja on kertynyt matkan varrella, mutta yksi nousee mieleen ensimmäisenä. Vuonna 2016 Roschier oli Tanskassa EM-kisoissa kasiveneellään ja voitti kilpailun. 

”Koko selviytymisprosessi jäi vahvasti mieleen”

Meidän remppa on Roschierin ensimmäinen tv-ohjelma, jossa hän on ollut mukana. 

– Kaikki oli siinä mielessä uutta. Tuotantoyhtiöstä soitettiin jonain perjantai-iltana, kun oli kaatopaikalla. Alkuun vastasin heti, etten halua telkkariin. Sain kuitenkin aikaa pohtia asiaa kotona viikonlopun yli. Sitten päätin, että tietenkin menen mukaan, kun ei tiedä, kysytäänkö uudestaan. Ajattelin, että on kiva tehdä jotakin aivan erilaista, mitä on koskaan tehnyt. 

Roschierin mukaan remontoijat tekivät ohjelmassa vaikeitakin asioita itse. Erityisesti yksi kohde jäi mieleen vaikuttavana suorituksena. 

– Remontti oli aika paljon isompi, mitä he olivat alkuun ajatelleet tai osanneet edes pelätä. Kun menin ensimmäisen kerran työmaalle, niin tajusin, että kyseessä on megaluokan remontti. 

Työmailla sattui ja tapahtui. Roschier ei ollut itse paikalla, mutta yhdessä näyttävässä kaksiossa porattiin naapurin katosta läpi. 

– Se oli varmaan heillekin mieleenpainuva muisto. Jäi mieleen myös toisen kaksikon oman asunnon myynti ja samalla remontti, joka venyi ja paukkui. Se koko selviytymisprosessi iskostui mieleen. 

Katso videolta, mitkä kolme tärkeää vinkkiä Niko Rochier antaa remontoijille.

Meidän remppa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa 12. syyskuuta alkaen klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat