Suomalainen menestysresepti -ohjelma nostaa jälleen esiin kotimaan kiinnostavimmat ruokainnovaatiot. Ohjelmassa on edtty jo finaalivaiheeseen.
Maikkarin Suomalainen menestysresepti -ohjelmassa etsitään seuraavaa hittituotetta suomalaisten ruokapöytään. Finaalivaiheeseen edenneen kuusikon matkaa seurataan aina elokuun loppupuolelle asti – mukana on monipuolinen joukko sekä ruoka- ja ravintola-alan kokeneita ammattilaisia että ruoka-alalla siipiään kokeilevia alanvaihtajia.
Keskiviikkona 4.8. nähtävässä jaksossa finalistit kilpailevat aikaa vastaan, kun kuluttajien maisteltavaksi tarvitaan sadoittain näytteitä. Kotikeittiöissä haudotut innovaatiot aiheuttavat päänvaivaa, kun siirtymä isompaan mittakaavaan alkaa. Pettymyksiltäkään ei vältytä, kun kuluttajaraati antaa äänensä kuulua.
Erityisesti yksi finalisteista on huolissaan tuloksista.
– On tosi vaikeaa mennä tuonne nöyryytettäväksi asiosta, mitkä tiedän jo. Se tuote ei nyt ollut se, mitä sen piti olla, kalaleikkeleen kehitellyt Henrik Kovanen sanoo tuotteestaan.
Miehellä oli vaikeuksia saada oikeanlaista tuotetta kuluttajien maisteltavaksi, sillä raaka-aineena olevaa lahnaa ei ollut saatavilla alkuperäiseltä tuottajalta vaan Kovanen joutui lennosta etsimään uuden tuottajan. Kyseisen tuottajan lahnaleike ei sopinutkaan hänen tuotteeseensa.
Tutustu finalisteihin!
Miki Puikkonen
Lahtelaislähtöinen mäkihyppääjälegendan poika Miki Puikkonen haastaa kasviproteiinien kuninkuuden. Tuote, jonka Puikkonen tuo ohjelmaan on Bean Better – meheväksi marinoituja ja fermentoituja härkäpapusuikaleita ruoanlaittoon.
Lue lisää härkäpapusuikaleista täältä!
Maria Jalkanen
Jyväskylästä kotoisin oleva Maria Jalkanen on kokenut henkilökohtaisesti terveellisten elämäntapojen vaikutukset ja nähnyt superfood-buumin kehittymisen Suomessa. Tähän kokemuspohjaan nojaa myös Chiapud-tuote, jonka Jalkanen tuo ohjelmaan.
Anssi Räntilä
Tampereella vaikuttava Anssi Räntilä on Suomalainen menestysresepti -voittaja ensimmäiseltä tuotantokaudelta ja tekee nyt paluun uuden ruokainnovaation kanssa.
Räntilä tuo ohjelmaan tuotteen, joka tarttuu valtavirtaistuneeseen kauratrendiin ja tuo pastahyllyille ensimmäisen kokonaan täysjyväkaurasta valmistetun kaurapastan ruoanlaittoon.
Lue lisää kaurapastasta täältä!
Henrik Kovanen
Urallaan Savoyn keittiömestariksi edennyt Henrik Kovanen heittäytyy vieraalle maaperälle ruokainnovaation kehittämisessä. Kovanen tuo ohjelmaan lahnasta valmistetun kalaleikkeleen, joka ammentaa oppeja ja inspiraatiota huippuravintoloista ja nostaa särkikalan leivän päälle sopivaksi leikkeleeksi.
Pekka Nuutinen
Kuopiolainen diplomi-insinööri Pekka Nuutinen tietää mistä puhuu. Jatkuvaan arkiruokailun suunnitteluun väsynyt Nuutinen on oman kokemuksensa pohjalta kehittänyt tuotteen, joka sopii kiireiseen elämään: lämmin Komero-lounaskippo valmistetaan käsityönä ja tuo ravintolatasoisen ruoan jokaisen saataville.
Lue lisää Komero-lounaskiposta!
Marjaana Pohjola
Turun seudulta ponnistava ravintoloitsija Marjaana Pohjola on jo vuosia tehnyt herkullista kasvisruokaa suomalaisille tutuksi ravintoloissaan. Korona-aikana ajoittain suljetun ravintolan suositun falafel-baarin tuotteita kehiteltiin ruokakauppoihin sopivaksi – mausta ja laadusta tinkimittä. Syntyi härkäpapu-kasvispyörykkä Fallero.
Ohjelmaa seurataan televisiossa MTV3-kanavalla ja se huipentuu 25.8. esitettävään finaalijaksoon, jossa ratkeaa vuoden 2021 Suomalainen Menestysresepti -voittaja.