Mert Otsamon ura sai alkunsa valtavan tragedian saattelemana: "Kuolema ei ole aina loppu"

Mert Otsamon jo 15 vuotta kestänyt ura muotisuunnittelijana lähti liikkeelle suuren surun saattelemana, kun hän menetti vuosia sitten vanhempansa.

Muotisuunnittelija Mert Otsamo, 34, juhlistaa tänä vuonna 15-vuotista uraansa suunnittelijana. Juhlan kunniaksi Otsamon luomuksia on esillä näyttelyssä helsinkiläisessä St. George -hotellissa. 

Otsamo esitteli näyttelyään Huomenta Suomen  haastattelussa perjantaina 6. syyskuuta ja palasi muistoissaan uransa alkuaikoihin. Julkisuuteen Otsamo nousi vuonna 2009 Muodin huipulle  -ohjelman myötä. 

Ura lähti liikkeelle traagisissa merkeissä. Aloitellessaan työtään muotisuunnittelijana Otsamo koki henkilökohtaisessa elämässään valtavan tragedian, sillä hän menetti vanhempansa. 

– Se on itseasiassa yksi tämän näyttelyn keskeisimmistä aiheista: syntymä ja kuolema. Halusin tuoda sen kuoleman tähän näyttelyyn nimenomaan elementtinä, että kuolema ei ole aina loppu, vaan se voi olla joskus alku, kuten minun urallani se oli. Ja minun uranihan alkoi siitä, että menetin vanhempani, mutta minulla ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa, kuin selvitä ja jatkaa eteenpäin. 

Otsamon mainitsema teema näkyy hänen tyylissään suunnittelijana muun muassa siten, että hän teki alkuun usean vuoden ajan pelkästään mustia vaatteita, joissa näkyi kultaisia yksityiskohtia, jotka merkitsivät hänelle itselleen "kultaisia muistoja". 

Tyyliään Otsamo on vienyt vuosien varrella erilaisiin suuntiin, ja ensi vuonna suunnittelija kertoo toteutuvan yksi peliliike, jota moni saattaa hänen kohdallaan pitää varsin yllättävänä. 

– Voin kertoa pienen yllärin: ensi vuonna tulee valmisvaatemallistoa Muumin kanssa yhteistyönä, street wear -mallistoa. 

– Olen iso Muumi-fani ollut aina lapsesta saakka, niin tämä tuntuu jotenkin todella tärkeältä sekä jollain tavalla loogiseltakin minulle.

Yllä olevalla videolla Mert Otsamo esittelee, keiden kaikkien yllä hänen näyttelynsä luomuksia on nähty ja millainen tuleva Muumi-mallisto tulee olemaan. 

Lue myös:

    Uusimmat