Norjalaismediat: Prinsessa Mette-Maritin Marius-poika pidätettiin jälleen

Poliisi epäilee, että Marius Borg Høiby rikkoi lähestymiskieltoa.

Norjan kruununprinsessa Mette-Maritin esikoispoika Marius Borg Høiby, 27, pidätettiin jälleen, kertovat muun muassa norjalaismediat Se og Hør ja VG. Medioiden mukaan Oslon poliisi kertoo lehdistötiedotteessa epäilevänsä, että Borg Høiby on rikkonut hänelle asetettua lähestymiskieltoa. 

Pidätys tapahtui lehtitietojen mukaan myöhään perjantai-iltana 13. syyskuuta. Borg Høibyn asianajaja Øyvind Bratlien vahvistaa pidätyksen VG:lle. 

– Høiby pidätettiin, koska hän otti väitetysti yhteyttä uhriinsa yhden kerran salatusta puhelinnumerosta lauantaina 7. syyskuuta, lähestymiskiellosta huolimatta, asianajaja sanoi VG:lle antamassaan lausunnossa.

Asianajajan mukaan Borg Høiby kiistää ottaneensa uhriin yhteyttä ja rikkoneensa lähestymiskieltoa.

VG:n mukaan Oslon poliisi kertoo lehdistötiedotteessa saaneensa hiljattain tiedon, että Borg Høiby olisi rikkonut lähestymiskieltoa useampaan kertaan. Tämä päätettiin pidättää, jottei sama toistuisi. 

Borg Høibya epäillään tyttöystävänsä pahoinpitelystä, vahingonteosta sekä uhkailusta. Epäillyt rikokset tapahtuivat sunnuntaina 4. elokuuta, jolloin Borg Høiby myös pidätettiin. VG:n mukaan hänet määrättiin lähestymiskieltoon 2. syyskuuta. 

Borg Høiby myönsi aiemmin elokuussa tyttöystävänsä pahoinpitelyn ja kertoi olleensa kokainiin sekä alkoholin vaikutuksen alaisena. Hän kertoi myös kärsivänsä mielenterveysongelmista.

Sen jälkeen, kun Borg Høibyn pahoinpitelysyytteestä uutisoitiin, on kaksi tämän entistä kumppania väittänyt kumpikin omilla sosiaalisen median kanavillaan joutuneensa sekä henkisen että fyysisen väkivallan uhriksi Borg Høibyn toimesta seurustellessaan tämän kanssa.

Oslon poliisi on kertonut kuulustelleensa Borg Høibyn entisiä kumppaneita Juliane Snekkestadia sekä Nora Hauklandia, ja aloittaneensa  tutkinnan, jossa kummallakin naisella on uhrin asema erillisissä tapauksissa. Borg Høibya ei ole asetettu syytteeseen tutkintaan liittyen. Borg Høibysta tehtiin myös 7. elokuuta rikosilmoitus liittyen varastettuun skootteriin. 

Borg Høiby on kruununprinsessa Mette-Maritin vanhin lapsi. Hänen isänsä on prinsessan  entinen kumppani Morten Borg. Borg Høiby oli 4-vuotias, kun hänen äitinsä Mette-Marit meni naimisiin kruununprinssi Haakonin kanssa. Hänellä itsellään ei ole kuninkaallista titteliä. 

Lue myös:

    Uusimmat