Miehet myöhästyivät turmalennolta – kuolemalta pelastunut isä kyynelehti soittaessaan tyttärelleen

Osa Brasilian turmakoneen matkustajista saapui lähtöselvitykseen myöhässä eikä päässyt enää koneeseen. 

Brasilian lentoturma uhriluku olisi voinut olla suurempi. Osa lennon varanneista myöhästyi kuitenkin lähtöselvityksestä.

Harmitus oli suuri, kun José Felipe Araújo Lima, Adriano Silva de Assis ja Izael Souza Silva joutuivat jäämään Cascavelin lentokentälle saavuttuaan lähtöselvitykseen liian myöhään. 

Brasilialaismediat UOL ja CGN ovat haastatelleet miehiä sen jälkeen, kun kone, jonka oli määrä heitä kuljettaa, oli pudonnut maahan Vinhedon kaupungissa lähellä São Paoloa.

– Me pelastuimme. Olimme myöhässä eikä meitä enää päästetty lennolle. Yritimme kaikkemme, mutta ei. Ja sitten tapahtui se mitä tapahtui… Lentokone putosi, Izael Souza Silva sanoo. 

Jäätyään ulos koneesta miehet kapinoivat henkilökunnan päätöstä vastaan. Kentällä oli muitakin samassa tilanteessa.

– Luulen, että se oli Jumala. Kentällä oli reklamoimassa noin kymmenen ihmistä, jotka eivät enää päässeet koneeseen, sanoo José Felipe Araújo Lima.

 Araújo Liman myöhästymisen syy oli se, että hän oli luullut lentävänsä toisen lentoyhtiön, Latamin, koneella ja odotti siksi väärällä lähtöselvitysluukulla. Samoin kävi Adriano Silva de Assisille.

Adriano Silva de Assis liikuttui silminnähden soittaessaan tyttärelleen sen jälkeen, kun tieto kohtalokkaasta turmasta oli saatu.. 

– Olen tulossa kotiin. Myöhästyin lennolta ja se lento syöksyi maahan. Jumala on hyvä, tyttäreni. Isä rakastaa sinua, rakastaa sinua niin paljon.

Brasilian sisäisellä lennolla ollut kone syöksyi perjantaina maahan Vinhedon kaupungissa, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä São Paulon suurkaupungista.

Turmakone oli ranskalaisvalmisteinen ATR 72-500, jota liikennöi Voepass.

Kaikki 61 koneessa ollutta ihmistä saivat surmansa. Koneessa oli 57 matkustajaa ja 4 miehistön jäsentä.

Lue myös:

    Uusimmat