Rikolliset rahastavat röyhkeästi Brasilian lentoturman uhreilla – huijaavat jopa 3-vuotiaan kuvalla

Rikolliset käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen Brasilian lentoturman uhreja huijatakseen rahaa internetissä ja sosiaalisen median alustoilla.

Paikalliset mediat, muun muassa UOL ja CNN Brasil, kertovat, että huijarit muun muassa pyytävät rahaa kuolleiden omaisille erilaisia käyttötarkoituksia varten.

Valepäivityksissä on esimerkiksi kerrottu, että ruumiin tunnistuksessa on ongelmia ja on pyydetty avustuksia matkustuskustannuksiin paikan päälle. Rahaa halutaan myös hautajais- ja muistojuhlakuluihin. 

Lisäksi ainakin yhden kuolleen nimissä tehdyllä valetilillä houkutellaan pelaajia Brasiliassa suosittuun Jogo do Tigrinho -onnenpeliin. 

Onnettomuus tallentui silminnäkijän kameraan.

UOL kertoo löytäneensä yli kymmenen erään turmauhrin, Isabella Pozzuolin, nimiin tehtyä valetiliä. 

Pozzuoli oli päivittänyt itsestään kuvan someen vain hetkeä ennen turmakoneeseen nousemistaan ja nyt samaa kuvaa käyttävät rikolliset luomillaan huijaustileillä. Pitkälle viedyimmissä huijauksissa valetiliin on varastettu Pozzuolin tililtä myös vanhempia kuvia sukulaisten kanssa. 

Rahastusta yritetään myös onnettomuudessa kuolleen 3-vuotiaan pikku tytön nimissä. Hänen kuvallaan ja nimellään tehtyjä tilejä ilmestyi somealustoille alle 24 tuntia traagisen turman jälkeen. 

Brasiliassa tapahtui perjantaina lentoturma, jossa kuoli 62 ihmistä. Ranskalaisvalmisteinen ATR 72-500 -matkustajakone syöksyi maahan Vinhedon kaupungissa 80 kilometrin päässä Sao Paulosta. 

Kaikki koneessa olleet kuolivat. Kyseessä on Brasilian pahin ilmailuonnettomuus 17 vuoteen.

Useat ihmiset jäivät väärinkäsityksen vuoksi ulos Brasilian turmakoneesta. Nyt kaksi heistä kertoo, mitä tapahtui:

Lue myös:

    Uusimmat