Lentoturman silminnäkijät kertovat kauhun hetkistä: "Huusimme, että se putoaa, se putoaa!"

Vinhedon kaupungissa Brasiliassa koettiin kauhunhetkiä perjantaina iltapäivällä paikallista aikaa, kun lentoyhtiö Voepassin lento syöksyi keskelle asuinaluetta.

– Kun kuulin putoavan koneen äänen, katsoin kotini ikkunasta ulos ja näin, miten kone iskeytyi maahan, paikallinen asukas Felipe Magalhaes kertoi uutistoimisto Reutersille. 

Magalhaes kertoo yllä olevalla videolla, miten hän juoksi naapuriin saadakseen siellä asuvan pariskunnan ulos lentokoneen vaurioittamasta kodistaan.

Monet muutkin asukkaat näkivät koneen lähestyvät matalalla kohti asuinaluettaan. 

– Kun kone alkoi menettää korkeuttaan, huusimme: Se putoaa, se putoaa, kertoi Reutersin haastattelema José Carlos Pereira

Pereira kertoo, että aluksi näytti, että kone osuisi heidän taloonsa. 

Asukkaat selvisivät säikähdyksellä

Kuin ihmeen kaupalla kukaan asuinalueen asukkaista ei loukkaantunut onnettomuudessa. Sen sijaan kaikki koneessa olleet 61 ihmistä kuolivat.

Koneessa oli 57 matkustajaa ja 4 miehistön jäsentä.

Kone oli matkalla Paranán osavaltiossa sijaitsevasta Cascavelista São Paulon Guarulhosin kansainväliselle lentokentälle. Sekä Paranan että São Paulon osavaltiot sijaitsevat Brasilian eteläosassa.

Kone syöksyi alas hurjaa vauhtia, medioiden mukaan noin neljä kilometriä minuutissa. Syy maahansyöksyyn ei ole selvillä.

Brasilian ilmavoimat kertoi BBC:n mukaan, että lento oli sujunut normaalisti paikallista aikaa kello 13.20:een saakka. Hieman tämän jälkeen koneen kerrotaan kuitenkin jättäneen vastaamatta São Paulon lennonjohdon viesteihin.

Ilmavoimien mukaan kone ei myöskään julistanut hätätilaa eikä raportoinut olleensa huonojen sääolojen alaisena.

–  Tutkayhteys katkesi kello 13.22, ilmavoimat kertoi BBC:n mukaan.

Edellinen turma oli lentäjän virhe

Turmakone oli ranskalaisvalmisteinen ATR 72-500. 

Vuoden 2023 tammikuussa Yeti Airlinesin liikennöimä ATR 72 -lentokone putosi Nepalissa ja kaikki 72 koneessa ollutta ihmistä saivat surmansa.

Nepalilaisviranomaiset katsoivat turman taustalla olleen lentäjän tekemä virhe.

Lue myös:

    Uusimmat