Mies ajoi ihmisiä päin Akaassa – tuomio koveni hovissa

Turun hovioikeus on tuominnut ehdottomaan vankeuteen miehen, joka ajoi jalankulkijoita päin Akaassa Pirkanmaalla. Kyse oli tapahtumista lokakuun 2022 alussa.

Mies ajoi autollaan kevyen liikenteen sillalle ja kohti neljää jalankulkijaa, joista yhteen hän törmäsi. Muiden onnistui väistää.

Mies ja jalankulkijat tunsivat toisensa entuudestaan, ja heillä oli ollut erimielisyyksiä.

Oikeudessa mies sanoi, että hänen tarkoituksenaan oli vain "säikytellä" ja että törmäys oli vahinko.

Syyttäjä vaati sekä käräjillä että hovissa miehelle ensisijaisesti neljän vuoden vankeustuomiota neljästä tapon yrityksestä.

Aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeus luki miehen syyksi yhden pahoinpitelyn ja kolme pahoinpitelyn yritystä ja tuomitsi hänet 1,5 vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan mies ei tarkoittanut aiheuttaa nelikon kuolemaa, vaikka hän suhtautuikin menettelyllään piittaamattomasti heidän loukkaantumiseensa.

Pahoinpitelyn yritykset muuttuivat törkeiksi

Myös hovioikeus hylkäsi syytteet tapon yrityksistä, mutta arvioi miehen tekoja osin käräjäoikeutta ankarammin.

Hovioikeus huomioi, että autolla törmäämisestä voi koitua uhreille vakavia vammoja matalallakin ajonopeudella.

Siksi se katsoi, että mies syyllistyi kolmen väistämään ehtineen uhrin kohdalla törkeän pahoinpitelyn yrityksiin.

Uhri, johon mies törmäsi, sai erinäisiä vammoja, mutta ne eivät hovioikeuden mukaan olleet niin vakavia, että hänen kohdallaan pahoinpitelyä olisi voitu pitää törkeänä.

Hovioikeus tuomitsi Nikolai Herman Anslinin (ent. Jimi Nikolai Niittysen), 23, kolmesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, pahoinpitelystä sekä muista rikoksista kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hovioikeus antoi tuomionsa viime kuussa.

Lue myös:

    Uusimmat