Mies sai potkut brittiyliopistosta, koska käytti kysymysmerkkejä "liian aggressiivisesti"

2:29img
Vinkeillä saat entistä enemmän irti WhatsAppista! 10 näppärää ominaisuutta – tiesitkö nämä?
Julkaistu 24.03.2021 13:55

Maria Aarnio

maria.aarnio@mtv.fi

Binoy Sobnack sai potkut toimestaan viestintätyylinsä vuoksi. Runsas huuto- ja kysymysmerkkien käyttö teki jopa neutraalista tekstistä "aggressiivisen oloisen".

Brittiyliopiston valvojan toimestaan potkut saanut luennoitsija voitti oikeusjutun epäreilusta irtisanomisesta. Binoy Sobnackin ura yliopiston valvojana päätettiin maaliskuussa 2020, koska hänen viestintänsä oli "liian aggressiivista".

Lue myös: Naisviha ja sovinismi puhuttavat, mutta miten miehen tulisi reagoida keskusteluun? – "Tarve on isolle asennemuutokselle"

Sai noottia viestiensä "pelottavasta" sävystä,

Loughboroughin yliopistossa työskentelevä Binoy oli saanut valituksia viestiensä "pelottavasta" sävystä, jota lisäsi erilaisten merkkien runsas käyttö.

–  Ihan oikeastiko?????? ihmetteli New York Post uutisessaan aiheesta.

Lue myös: Työntekijä anoi lyhennettyä työaikaa lastensa vuoksi – pomo kieltäytyi, mutta syy saattaa yllättää: "Tätä pitäisi opettaa jokaisella johtajakurssilla"

Kysyi viestissä esimerkiksi "mikset kuuntele??????"

Pöytäkirjan mukaan Binoy oli lähettänyt muulle henkilökunnalle viestejä, joissa luki esimerkiksi "mikset kuuntele?????? Pidä kiinni siitä, mitä on sovittu!". Hän oli myös käyttänyt muuten asiatonta kieltä ja vaatinut työtovereita esimerkiksi kertomaan olinpaikkansa myös vapaa-ajalla.

Lopulta Binoyn valvojan toimi päätettiin. Hän sai kuitenkin jatkaa fysiikkan luennoitsijana yliopistolla.

Lue myös: Emma, 18, ei mennyt töihin koiransa kuoleman vuoksi – sai potkut: "Jäin työttömäksi ja menetin parhaan ystäväni samana päivänä"

Sai noottia "toimintatapojensa" vuoksi

Työtuomioistuimen mukaan Binoy irtisanottiin toimestaan väärin perustein. Hän oli ehtinyt olla toimessa jo 18 vuoden ajan.

Binoy kuitenkin sai "vain" noin 14 000 punnan, siis 16 000 euron, korvaukset – vähemmän kuin oli aluksi suunniteltu – "toimintatapojensa" vuoksi; Binoyta oli varoitettu tylyhköstä viestinnästä, mutta hän ei ollut muuttanut tapojaan. Oikeudessa hän selitti toimiaan sillä, ettei englanti ole "hänen äidinkielensä".

Pöytäkirjan mukaan Binoy kuitenkin oli puhunut oikeudessa hyvää englantia eikä kieli vaikuttanut aiheuttavan hänelle hankaluuksia.

Lue myös: Onko tämä emoji suosikkisi? Nuorten mukaan auttamattomasti "out"

Oikeuden mukaan Binoyn tarpeettoman aggressiiviset ja tylyt viestit olivat moitittavia, ja runsas huuto- ja kysymysmerkkien käyttö "voi tehdä muuten neutraalista tekstistä aggressiivisen, pelottelevan tai epäuskoisen oloisen".

Lue myös: Kersten istui jo treffikumppaninsa autossa, kun sai tältä käsittämättömän vahinkoviestin – tapaaminen ohi 10 minuutissa

Lue lisää lifestyle-aiheista!

Lähteet: Nypost.comAssets.publishing.service.gov.uk

Tuoreimmat aiheesta

Työ