Voiko sosiaalisesta mediasta olla hyötyä mieluisan työpaikan löytämisessä? Asiantuntijat painottavat verkostoitumisalusta Linkedinin merkitystä.
Kun headhunter otti yhteyttä Samuli Paavilaiseen verkostoitumisalusta Linkedinin kautta ja kertoi työpaikkamahdollisuudesta, Paavilainen kiinnostui välittömästi. Hän haki myyntijohtajan paikkaa ja rekrytointiprosessin jälkeen sai sen.
Baronan rekrytointikonsultti Sanna Minkkinen kertoo, että ainakin asiantuntijapuolella työntekijöiden haku esimerkiksi verkostoitumisalusta Linkedinin kautta on koko ajan yleisempää.
Toisinaan käytetään hybridi-hakua.
– Saattaa olla avoin työpaikkailmoitus, ja sen lisäksi kontaktoidaan sopivia henkilöitä nimenomaan yleensä Linkedinin kautta, Minkkinen selittää Huomenta Suomen haastattelussa.
Lue myös: Moni pohtii työpaikan vaihtoa – yksi havainto kyselyssä yllätti asiantuntijan
"Linkedin selvästi suosituin"
Alasta riippuen myös muita sosiaalisen median alustoja Linkedinin lisäksi saatetaan käyttää, mutta Minkkinen huomauttaa, ettei esimerkiksi kirjanpitäjä juurikaan voi tuoda omaa osaamistaan Instagramissa esille.
– Kyllä Linkedin on selvästi suosituin, ja siellä on kuitenkin rakennettu se alusta nimenomaan työnäkökulmasta, ja se painottuu siihen, että mitä teet ja mitä osaat.
Miten työpaikan somen kautta saanut Samuli Paavilainen ohjeistaisi kasvattamaan niin sanotun piilotyöpaikan – eli ei avoimessa haussa olevan paikan – saamisen mahdollisuutta?
– Suosittelen kaikkia laittamaan profiilin kuntoon Linkedinissä ja laittamaan sinne ne omat skillsit [taidot] ja verkostoitumaan ihmisten kanssa, koska sen [Linkedinin] rooli mielestäni tulee vain nousemaan, mitä enemmän aikaa menee. Enemmän rekrytointi siirtyy sinne, Paavilainen uskoo.
Paavilainen muistuttaa, että moneen avoimessa haussa olevaan työpaikkaan tulee satoja hakemuksia, ja avointakin paikkaa hakiessa omalla someprofiililla ja sillä, millaisen kuvan itsestään alustalla antaa, on merkitystä.
On tärkeä muistaa, että lain mukaan rekrytoija ei saa käydä katsomassa sellaisia someprofiileja, joita työntekijä itse ei ole työhakemuksessaan tuonut esille, joten Linkedin-profiili kannattaa muistaa sisällyttää hakemukseen.
Millaisiin asioihin rekytointikonsultti kiinnittää huomioita Linkedin-profiilia katsoessaan? Kun omaa profiilia rakentaa, mitä kannattaa ottaa huomioon? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!
Lue lisää työnhausta:
Jonnalle ei löydy oman alan töitä: "Olen ymmärtänyt, että tämä on aika numeropeliä"
Mitä olisi hyvä kysyä työhaastattelussa? "Ei kannata lähteä grillaamaan"
Saako palkasta kysyä työhaastattelussa? "Hakuprosessiin on turha kuluttaa aikaa, jos..."
Vältä näitä puheenaiheita työhaastattelussa: "Herättää kysymyksiä hakijan motivaatiosta"