Mike Tysonista täräytettiin suorat sanat: "Julkeaa"

Promottori Eddie Hearn lataa suorat sanat Mike Tysonin ja Jake Paulin nyrkkeilyottelusta.

– Todellisuus on, että 20 vuotta sitten, kun Tyson lopetti uransa, hän oli täysin loppu. Se oli silloin todella surullista katsottavaa, Hearn täräyttää BBC:n mukaan.

Tysonista tuli nuorin raskaansarjan maailmanmestari vuonna 1986, kun hän voitti Trevor Berbickin vain 20-vuotiaana. "Iron Mike" on kuitenkin jo 58-vuotias. Hän lopetti uransa lähes 20 vuotta sitten, ja Hearn pelkää, että ottelu Paulia vastaan ei pääty hyvin.

– Hän on minun suosikkinyrkkeilijäni, yksi kaikkien aikojen parhaista, mutta hän 58-vuotta vanha ukko, Hearn sanoo.

– Ei tarvitse kuin katsoa häntä ja jutella hänen kanssaan tietääkseen, että hänen ei pitäisi olla kehässä.

Tyson on nyrkeillyt ammattilaisena viimeksi vuonna 2005. Hän nyrkkeili näytösottelun, kun vastaan asettui Ray Jones Jr. vuonna 2020, mutta se on Tysonin ainoa koettelemus viime vuosilta. Siitäkin on aikaa jo neljä vuotta. 

Jake Paul sen sijaan on otellut viime vuosien aikana ahkerasti. Hänen saldonsa 11 ottelusta on 10 voittoa. Ainoa tappio tuli Tommy Furya vastaan vuonna 2023. 27-vuotias Paul on 31 vuotta nuorempi kuin Tyson.

– Tämä on vaarallista, vastuutonta ja julkeaa nyrkkeilyä kohtaan, Hearn lataa.

Tysonin ja Paulin on määrä otella marraskuussa. Alun perin kamppailu piti järjestää jo heinäkuussa, mutta sitä siirrettiin.

– Heidän olisi siinä hetkessä pitänyt ymmärtää, että idea on oikeasti huono.

Tapahtumaa mahtuu seuraamaan 80 000 katsojaa, ja ottelun rahasummat hipovat pilviä. Jake Paul tienaa Forbesin mukaan kamppailusta 40 miljoonaa.

– Kaikki rakastavat dollarin seteliä, myös minä. Mutta joskus vihreäsilmäinen hiriviö saa tekemään huonoja päätöksiä, ja mielestäni tämä on yksi niistä.

Tyson ja Paulin kamppailua ennen otellaan naisten nyrkkeilyhistorian yksi isoimmista otteluista, kun Katie Taylor ja Amanda Serrano kohtaavat uusintaottelussa. Hearn aikoo tulla paikalle nimen omaan kyseisen ottelun takia.

– En aio seurata päätapahtumaa. Olemme siellä puolustamassa maailmanmestaruusvöitä, ja sitten lähden pois, Hearn kertoo tylysti.

 

Lue myös:

    Uusimmat