Mikko Manner kertoo: Näin hän päätyi HPK:n peräsimeen – tärkeä huomio pukukopissa

Mikko Manner kommentoi HPK-pestiään – helpottunut huomio uudesta joukkueesta: "Jotain on tehtävissä" 0:49
Mikko Manner kommentoi HPK-pestiään – helpottunut huomio uudesta joukkueesta: "Jotain on tehtävissä"

Hämeenlinnan Pallokerho teki viiden pelatun ottelun jälkeen jääkiekon SM-liigakauden ensimmäisen päävalmentajavaihdoksen. Matias Lehtonen vapautettiin päävalmentajan tehtävistä, ja Mikko Manner astui tilalle astui loppukauden mittaisella sopimuksella.

Manner on parhaiten tunnettu Leijonien entisen päävalmentajan Jukka Jalosen menestysvuosien valmennusryhmästä. Seurajoukkuetasolla palkintokaapista löytyy kolme SM-kultaa Kärpistä, niistä yksi päävalmentajana.

Manner oli oululaisten valmennusryhmässä myös viime keväänä, ja hänen edellinen päävalmentajapestinsä päättyi toissa keväänä ruotsalaisessa Brynäsissä potkuihin.

Ensisijaisena tavoitteena Mannerilla on ollut löytää päävalmentajan tehtävä ulkomailta. HPK oli viime kevään jälkeen ensimmäinen seura, joka osoitti kiinnostustaan.

– Kova himo valmentaa oli varmaan se isoin juttu. Haku oli päällä ja valmius siihen, että jos jossain maailmalla jotain sattuu näin kauden aikana. Sitten tuli täältä soitto. Kun halu valmentamiseen on niin kova, päätin tarttua tähän, Manner taustoittaa päätöstään HPK-sopimuksen allekirjoittamisesta.

Lähtökohdat uuteen pestiin ovat sanalla sanoen vaikeat. HPK on SM-liigan jumbosijalla. Viidestä ottelusta on saldona vain yksi kahden pisteen voitto. Tehtyjä maaleja (8) on sarjassa vähiten, päästettyjä maaleja (21) toiseksi eniten.

– Tässä on 55 kierrosta jäljellä, ja tänään kun joukkueen ensi kertaa tapasin, joukkue vaikutti olevan tosi hyvässä fyysisessä kunnossa. Se on aina uudelle valmentajalle sellainen juttu, että se antaa positiivisen fiiliksen, että jotain on tehtävissä. Uskon, että kun saamme lumipalloefektin oikeaan suuntaan, niin meillä on vielä mahdollisuus kääntää tämä hyväksi.

Tulostavoitteeksi Manner heittää pääsyn 12 parhaan joukkueen pudotuspeleihin. Ensi alkuun askeleet ovat kuitenkin maltillisia.

– Itseluottamushan on yleensä aika alhaalla silloin, kun tappioita tulee. Häpeän tunteet tarttuvat helposti, ja sitten aletaan pelätä virheitä.

– Pelaajille pitää saada sellainen fiilis, että he uskaltavat antaa palaa, ja ottaa heiltä vähän tulostaakkaa pois. Tuoda hyvää ilmapiiriä ja fiilistä ja sitä kautta uskoa.

HPK:n valmennusryhmässä jatkavat valmentaja Ari-Pekka Selin, maalivahtivalmentaja Aleksis Virtanen ja fysiikkavalmentaja Markus Jokinen. Uutena valmentajana mukaan liittyy Olli Hällfors.

Tästä joukosta varsinkin Selin on tullut Mannerille tutuksi Leijonien valmennusryhmän kautta.

– Hienoa tietysti, että meillä on hyvä, pitkä historia yhdessä. Atu on erittäin kokenut valmentaja, joka pystyy tukemaan minua niissä erilaisissa tunnetiloissa, joita tulokset tuovat tullessaan.

– Eilen ensimmäistä kertaa sain täältä kontaktin, ja sitten asiat etenivät hyvin nopeasti. Kun sanoin itse, että olen kiinnostunut, ja kotoa tuli vihreää valoa, vasta sen jälkeen otettiin Atuun yhteys. Eihän Atu tiennyt asiasta yhtään mitään ennen kuin hän kuuli siitä seurajohdolta.

HPK pelaa Mannerin alaisuudessa huomenna TPS:n vieraana.

Lue myös:

    Uusimmat