Mikko Rantanen liekeissä heti avausottelussa – hattutemppu!

Mikko Rantanen tykitti hattutempun heti kauden avausottelussa 0:45
Mikko Rantanen tykitti hattutempun heti kauden avausottelussa.

Coloradon Mikko Rantanen täräytti hattutempun Vegas Golden Knightsia vastaan jääkiekon NHL:ssä.

Rantanen vei Avalanchen 1–0-johtoon ensimmäisen erä puolivälin tienoilla. Suomalaisen tykki puhui vihaisesti Nathan McKinnonin syötöstä, eikä Vegas-vahti Adin Hill ehtinyt kuin todeta, että kiekko on repussa.

Maalin voit katsoa jutun ylälaidan videosta.

Rantasen illan toinen syntyi ylivoimalla, jälleen suoraan syötöstä. Tällä kertaa passin pienessä kulmassa olevalle suomalaiselle tarjoili Cale Makar. Rantasen laukaus oli kuitenkin kova ja tarkka, ja Hill jäi haromaan ilmaa.

Hattutemppu syntyi kolmannessa erässä, kun Rantanen pääsi tykittämään ylivoimalla illan kolmannen maalinsa ja nosti Avalanchen maalin päähän Vegasista, tilanteeseen 4–5. Makar teki jälleen oivan esityön suomalaiselle, joka pääsi lakaisemaan kiekon avopaikasta sisään.

Rantasen huippuilta ei riittäänyt Coloradolle, sillä Vegas vei ottelun lopulta lukemin 8–4.

Avalanchen maalilla iltapuhde oli molemmille maalivahdeille synkkä. Alexandar Georgiev aloitti tolppien välissä, mutta hänet vaihdettiin kahden erän jälkeen Justus Annuseen. Georgiev päästi 16 laukauksesta sisään peräti viisi, ja hänen torjuntaprosentikseen jäi kehno 68,8. Annunen tuli maaille viimeiseen erään, mutta hänkään ei saanut kurssia käännettyä. Suomalaiselle kertyi kolme torjuntaa viidestä laukauksesta, mutta kahta päästettyä maalia ei tule laittaa suomalaisen piikkiin.

Ottelu oli molemmille joukkueille kauden ensimmäinen.