Miljoonat hurmannut Olivia Dunne, 21, avoimena: "Se päivä muutti elämäni"

Voimistelija Olivia Dunnen yliopistoura jatkuu vielä viidennelle vuodelle. Urheilullisen menestyksen lisäksi Dunnesta on kuoriutunut opiskeluaikanaan miljoonia dollareita ansaitseva superjulkkis.

Louisiana State -yliopiston Olivia Dunnesta, 21, on opiskeluaikanaan tullut yksi Yhdysvaltojen suosituimmista yliopistourheilijoista. Dunne on myös onnistunut muuttamaan suosionsa rahaksi. Mediatietojen mukaan Dunne olisi yliopistoaikanaan ansainnut jo huimat 9,5 miljoonaa dollaria. Vuositasolla voimistelijan kassaan kilahtaa lähes neljä miljoonaa dollaria.

Huimilla tuloillaan Dunne on noussut eniten tienaavaksi naiseksi yliopistourheilussa. Miehistä edellä on ainoastaan amerikkalaisen jalkapallonpelaaja Shedeur Sanders 5,4 miljoonan vuosituloilla.

Dunne on kertonut suosionsa räjähtäneen koronapandemian aikana, jolloin hänen seuraajamääränsä sosiaalisen median kanavissa lähtivät huimaan kasvuun.

Nykyisin voimistelijalla on Instagramissa yli viisi ja Tik Tokissa yli kahdeksan miljoonaa seuraajaa. Suosio lähti muuttumaan rahaksi kuitenkin vasta heinäkuusta 2021 lähtien. Tuolloin voimaantulleella sääntömuutoksella yliopistourheilijat saivat ensimmäistä kertaa oikeuden hyötyä rahallisesti brändistään yhteistyösopimusten kautta.

Juuri julkaistussa Amazon Primen The Money Game -dokumenttisarjassa Dunne avaa sääntömuutoksen tuomia mahdollisuuksia.

Se päivä muutti elämäni, Dunne sanoo dokumentissa.

Voimistelija vieraili hiljattain Good Morning America -ohjelmassa keskustelemassa dokumenttisarjasta.

Sääntömuutoksen tuomat mahdollisuudet ovat muuttaneet elämäni, Dunne toisti ohjelmassa.

Saan työskennellä sellaisten brändien kanssa, joiden kanssa en voinut työskennellä aiemmin. Unelma on käynyt toteen.

Rahahanojen aukeaminen ei Dunnen mukaan ole vähentänyt hänen intohimoaan voimistelua kohtaan.

En missään nimessä ajattele niin. Minusta naisten urheilussa on erittäin tärkeää ottaa kaikki irti yliopistoajasta, koska sen jälkeen urheilusta ei juuri ole mahdollista tehdä ammattia.

Vaikka Dunne on tullut erityisesti tunnetuksi sosiaalisen median tähtenä, on hän niittänyt menestystä myös voimistelussa. Louisiana Staten voimistelujoukkue LSU Tigers voitti viime kaudella historiansa ensimmäisen kansallisen joukkuemestaruuden. Heinäkuussa Dunne kertoi jatkavansa voimistelua vielä viidennelle yliopistovuodelleen.

Kuluneen vuoden aikana löysin uudelleen rakkauteni urheiluun. Olin tehnyt kovasti töitä harjoituskaudella, joten tunsin oloni vahvaksi ja terveeksi alusta lähtien ja olin valmis antamaan panokseni, Dunne sanoi heinäkuussa.

Nautin todella joukkueen dynamiikasta tänä vuonna ja kaikki meni hyvin. Mestaruuden voittaminen oli loistava saavutus joukkueeltamme, mutta minusta tuntuu, että minulla on vielä enemmän annettavaa yksilöurheilijana.

Dunne hehkuttaa estoitta aikaansa yliopistossa.

Olen täysin eri ihminen kuin neljä vuotta sitten. Olen oppinut kantamaan vastuuta eri asioista, tavoittelemaan suuria unelmia ja pysymään rauhallisena vaikeiden haasteiden edessä.

Valtaisaa suosiota nauttivalla urheilijalla on suunnitelmansa myös yliopistouran jälkeiseen aikaan.

– Rakastan työskentelemistä eri brändien kanssa ja viimeisten kahden vuoden aikana olen oppinut siitä niin paljon, että haluan ehdottomasti luoda jotain omaa jossain vaiheessa. Oman tuotteen tai jotakin.

Lue myös:

    Uusimmat