Vieraana Kokki Kolmonen - Jaakko Kolmonen
Punajuuri-puolukkapaistos
0,5 l millinpaksuisia punajuurilastuja
1,5 dl puolukkasurvosta
0,5 dl sokeria
2 kpl 80-senttistä foliota
Levitä foliolle n. 15 x 20 cm:n kokoiselle alueelle kerros punajuuria. Levitä puolukkaa ja sokeria kasviksille. Sulje foliokääre paistin päältä ja kietaise paketti vielä toiseen folioon. Punajuuripaisti kypsyy arinalla tai hiilien alla 1-2 tunnissa, sähköuunissa 1-1 tunnissa. Tarjoa paistin kanssa paahdettua ruisleipää ja smetanaa sekä ministerinleikkeitä.
Ministerinleike kalkkunasta
0,5 kg kalkkunajauhelihaa
2 vaaleaa leipäviipaletta
n. 1 dl vettä
1 sipuli hienonnettuna
1 muna suolaa maustepippuria
leivitykseen:
korppujauhoja
paistamiseen:
öljyä ja voita
Liota leipä vedessä. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla tai kypsennä sitä hetki mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Taputtele taikinasta 4 litteää pihviä, kasta korppujauhoihin ja paista aluksi öljyssä. Lisää loppuvaiheessa joukkoon nokare voita.