Independenttraveler.com kertoo, millaiseen syömäpaikkaan matkoilla kannattaa mennä. Omissa naposteltavissakin on hyvä pitää yllä tiettyä standardia.
Ole varuillasi katukojuilla
Katukojuilta ruoan ostaminen on kätevää, mutta myös riskialtista. Jos haluat välttämättä maistella katukauppiaiden tarjontaa, varmistu siitä, että ruoka tarjoillaan kuumana. Katso, että kauppiaan kärryt tai kioski vaikuttavat puhtailta ja hyvin pidetyiltä.
Kiinnitä huomiota myös siihen, kuinka paljon asiakkaita jonossa on. Mitä vähemmän asiakkaita, sitä kauemmin ruoka saattaa seistä odottamassa ennen tarjoilua.
Vaadi kypsennystä
Mene sinne, missä on muitakin ihmisiä. Kiireisissä ravintoloissa tarjoillaan yleensä tuoretta, puhdasta ja turvallista ruokaa. Pyydä silti, että ruokasi kypsennetään kunnolla. Pidä mukana muistiinpanoja tai kirjaa, joista paikallisen menun voi kääntää suomeksi. Näin osaat vältellä riskialttiita ruokia.
Pese, kypsennä tai kuori
Kenenkään matkailijan ei pitäisi syödä ruokaa, joka ei ole kypsennettyä, pestyä tai kuorittua. Kypsennetyissä ruoissa on pienemmällä todennäköisyydellä ilmasta tarttuneita saasteita. Vihannekset tai hedelmät, jotka voi kuoria itse, ovat yleensä turvallisia.
Lähde: Independenttraveler.com
Studio55.fi
Nämä ovat maailman vaarallisimmat ruoat
Tiesitkö nämä Tallinnan herkullisimmat olutpaikat?
Luulitko tätä ruokaa terveelliseksi? Nämä ruuat tappavat
Tervekin voi sairastua lentomatkalla – Nämä ohjeet jokaisen on tiedettävä!
Uskaltautuisitko näille lennoille: Uskomattomat kertomukset lentoemännistä ja stuerteista
Lentomatka päättyi painajaiseen – terve Hilkka sairastui vakavasti
Matkailijoiden tiedot puutteellisia: Nämä vakavat sairaudet vaanivat lentokoneessa
Lääkäri sairastui matkalla denguekuumeeseen: Halusin vain kuolla
Turisti, näin suojaudut taudeilta
Matkavakuutuksen puuttuminen voi aiheuttaa jopa 700 000 euron kulut!
Kuono irti, uitettu rikkihapossa – Turistit pelastivat nämä julmasti rääkätyt koirat
Kuva: Colourbox.com