Mitä draamaa! Suomalaisvalmentajan suojatilta huikea temppu Mestarien liigassa

Feyenoord-maalivahti nousi nollasta sankariksi – huikea pelastus Mestarien liigassa 1:55
Katso: Feyenoord-maalivahti nousi nollasta sankariksi – huikea pelastus Mestarien liigassa.

Hollannin suurseura Feyenoord otti ensimmäisen voittonsa tämän kauden Mestarien liigassa, kun se päihitti Espanjan huippujoukkue Gironan keskiviikkona 3–2-lukemin dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Yksi tapahtumarikkaan ottelun hahmoista oli Feyenoordin suomalaisen maalivahtivalmentajan Jyri Niemisen suojatti Timon Wellenreuther. Toisella puoliajalla 28-vuotias saksalainen torjui aiheuttamansa rangaistuspotkun upealla venymisellä pitääkseen vieraat kiinni voitossa.

Katso Wellenreutherin karua virhettä seurannut pilkkutorjunta ylälaidan videolta.

Feyenoordin harmiksi Girona nousi hetkeä myöhemmin tasoihin Donny van de Beekin maalilla, mutta pian hollantilaiset tarttuivat takaisin johtoon. Gironan puolustaja Ladislav Krejci ohjasi pallon epäonnekkaasti omiin, eikä enempää osumia nähty. Wellenheuterin neljä komeaa torjuntaa pitivät Feyenoordin kiinni arvokkaassa pistepotissa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kaksi pilkkutorjuntaa, kaksi omaria

Krejcin ratkaiseva oma maali oli ottelun toinen laatuaan, sillä Yangel Herreran ohjaus väärään päähän oli avausjaksolla tuonut Feyenoordin tasoihin David Lopezin avausosuman jälkeen.

Myös Gironan maalivahti Paulo Gazzaniga torjui pelissä rangaistuspotkun sen jälkeen, kun Feyenoordin Antoni Milambo oli vienyt vieraat 2–1-johtoon ensimmäisellä puoliajalla.

Girona on hävinnyt 2–3-tappionsa myötä kummankin ottelunsa Mestarien liigan liigavaiheessa, kun se taipui avauspelissään PSG:lle 0–1-lukemin. Feyenoordin avausottelu päättyi murskaavaan 0–4-tappioon Bayer Leverkusenin vieraana.

Atalanta murskaavana

Italian Serie A:n huippuseura Atalanta voitti samaan aikaan ukrainalaisen Shakhtar Donetskin 3–0-lukemin Saksassa pelatussa ottelussa.

Berat Djimsiti ohjasi ensin Ademola Lookmanin keskityksen sisään, minkä jälkeen Atalantan nigerialaishyökkääjä viimeisteli itse Sead Kolasinacin syötöstä ensimmäisen maalinsa Mestarien liigassa. Italialaisten kolmannesta osumasta vastasi Raoul Bellanova toisen puoliajan alussa.

Atalanta piti avauskierroksella Arsenalin maalittomassa tasapelissä. Shakhtarin avauspeli Bolognaa vastaan päättyi myös 0–0-lukemin.

Maalikooste: Shakhtar - Atalanta 3:55
Katso: Ademola Lookman inspiroi Atalantan komeaan 3–0-voittoon.