Mitä ihmettä? Dubaissa kehitetään mullistavaa vankilakonseptia – tuomion voisi suorittaa muutamissa minuuteissa

Jemeniläinen molekyylibiologi on kehittämässä täysin uudenlaista vankilakonseptia.

Cognify-menetelmänä tunnettu konsepti mahdollistaisi tuomioiden suorittamisen vain muutamissa minuuteissa.

Hashem Al-Ghailin kehittämässä erikoisessa menetelmässä rikollinen kytkettäisiin huipputeknologiseen laitteeseen, joka istuttaa keinotekoisia muistoja suoraan heidän aivoihinsa.

Laitteeseen kytketyn henkilön mielessä aika kulkisi paljon hitaammin kuin oikeassa elämässä, jolloin he kokisivat vuosien mittaisia keinotekoisia muistoja vain muutamissa minuuteissa.

Tehdyn rikoksen vakavuudesta ja tuomion ankaruudesta riippuen muistoja pystyttäisiin räätälöimään kyseessä olevan rikollisen kuntoutustarpeiden mukaan.

Moniulotteiset, aidon tuntuiset ja mahdollisimman elämänmukaiset muistot on tarkoitus luoda reaaliajassa tekoälyn tuottaman sisällön avulla.

– Synteettiset muistot räätälöidään rikoksen ja yksilön ainutlaatuisen aivorakenteen ja psykologisen profiilin mukaan, Al-Ghaili kertoo.

– Cognify-menetelmän istuttamat keinotekoiset muistot liitetään saumattomasti aivojen olemassa oleviin hermoverkkoihin, mikä estäisi kognitiivisen dissonanssin ja varmistaisi, että kohde kokee muistot ikään kuin ne olisivat todellisia.

Tämän muistojen avulla suoritettavan kuntoutuksen jälkeen rikollinen vapautettaisiin takaisin yhteiskuntaan aloittamaan uusi elämä ilman rikoksia.

Katso yllä olevalta videolta miten menetelmä toimisi.

Lue myös:

    Uusimmat